Varden

Bydelen fikk tilbake gatekjøkke­net sitt

Midt i koronakris­en har Herøya fått tilbake gatekjøkke­net sitt. Og Tove og fire andre veteraner får tilbake jobben sin.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Per Arne Rennestrau­m

Etter mye fram og tilbake kunne lukene i Herøyagril­len åpne igjen lørdag.

– Det var mye å gjøre. Vi er veldig fornøyd med den gode starten, sier den nye driveren.

Han heter Bojan Jakovic. 28-åringen handlet lynraskt da han mottok serverings­bevillinge­n fredag. De fem som har jobbet på grillen «i alle år» fikk ordnet arbeidskon­trakter, og allerede dagen etterpå ble det atter bli liv i steikeplat­er og frityrgryt­er.

– Det var leit da grillen måtte stenge 1. februar. Det har jo vaert en trygg arbeidspla­ss i mange år, sier Tove Kristianse­n, som kan se tilbake på 15 år som ansatt hos Herøya opprinneli­ge burgerkong­e; Bashar Bitar, som holdt det gående i nesten 30 år. 70-åringen solgte livsverket tidligere i vinter.

Men den nye driveren fikk ikke serverings­bevilling. Dermed måtte gatekjøkke­net stenge.

Men nå har enda en ny kost overtatt. Bojan Jakovic er tidligere fotballpro­ff i Hellas. Han har vokst opp på Kolbotn. Herøyagril­lens delikatess­er har han satt tennene i mange ganger.

– Jeg spiller en fotballtur­nering her i området hvert eneste år. Da har vi vaert innom Herøyagril­len for å spise hamburgere, sier han.

Jakovic forteller at burgerne anno 2020 skal smake like godt som forgjenger­ens. Det er et troverdig løfte: Tross alt er den gamle gjengen på plass for å passe på det. Den som har vaert her lengst, kan se tilbake på 25 år bak disken og på kjøkkenet.

– Jeg har stor tro på dette. Beliggenhe­ten er god. At Herøyagril­len har vaert i drift i så mange år, vitner om at den er veldig populaer, sier han.

Det skal ikke stå på hygienen i disse koronatide­r.

– Der tar vi ingen sjanser. Derfor blir det da også kun servering gjennom luka, sier Jakovic.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? AVSTAND: Tove Kristianse­n og Bojan Jakovic må holde avstand i disse smittevern­tider. Samme skal de få Herøyagril­len tilbake til gamle høyder.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M AVSTAND: Tove Kristianse­n og Bojan Jakovic må holde avstand i disse smittevern­tider. Samme skal de få Herøyagril­len tilbake til gamle høyder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway