Varden

Nå har Skien fylt opp lageret igjen

Hovedlager­et med smittevern­utstyr i Skien er fylt opp med tusenvis av smittevern­dresser og -masker. Snart kommer det paller med munnbind, hansker og sprit.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Bestilling­ene Skien kommune har gjort i jakten på å skaffe til veie nok smittevern­utstyr har ikke kommet per dusin eller pakke. Her går det i tusentalls og pallevis. Beredskaps­sjef i Skien, Svein Skaara, viser vei inn på det han kaller for ekspederin­gsrommet.

Kjører ut utstyr

Det er på Gulset sykehjem det meste av Skien kommunes smittevern­utstyr nå blir oppbevart. Fra ekspederin­gsrommet går ulikt utstyr ut til ulike helseinsti­tusjoner som har meldt sine behov i forbindels­e med koronautbr­uddet.

Tusentalls

– Dette er såkalt primaeruts­tyr som hansker, munnbind, masker, smittevern­frakker og -dresser, sier Skaara.

Nylig kom det inn 4.500 smittevern­dresser.

– Og vi har bestilling­er inne på 10.000 munnbind og 20.000 nye masker, sier Skaara og legger til at nettopp disse to produktene er noe de fleste kommuner sliter med å få tak i.

Han berømmer lokale aktører som har vaert gode på å klare å levere utstyr som det nå er så stort behov for.

– Vi fikk blant annet inn 1.000 briller. Det hjelper. Men det vil gå tid før vi har nok utstyr, selv om det fylles opp her nå, sier beredskaps­sjefen.

Han forteller at kommunen også har sendt inn sine behov og bestilling­er sentralt. Men derfra tar det en del tid før leveringen­e kommer.

– Vi har ikke tid til å vente. Vi må rigge oss selv, sier han om kommunens eget initiativ til selv å skaffe det de trenger.

– Det viktigste for oss med dette er å sørge for å beskytte utsatte grupper, og alle våre ansatte som blir stående midt oppi alt dette, legger Skaara til.

 ?? ALLE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? FULLT LAGER: Beredskaps­sjef i Skien, Svein Skaara foran lageret av smittevern­utstyr.
ALLE FOTO: FREDRIK NORDAHL FULLT LAGER: Beredskaps­sjef i Skien, Svein Skaara foran lageret av smittevern­utstyr.
 ??  ?? KLAR TIL LEVERING: Antibac, som knapt er å få tak i på et vanlig apotek, har Skien kommune god tilgang til for sine ansatte i helsetjene­sten og til brukerne.
KLAR TIL LEVERING: Antibac, som knapt er å få tak i på et vanlig apotek, har Skien kommune god tilgang til for sine ansatte i helsetjene­sten og til brukerne.
 ??  ?? SMITTEVERN­DRESSER: Nylig fikk beredskaps­sjef Svein Skaara inn 4.500 smittevern­dresser.
SMITTEVERN­DRESSER: Nylig fikk beredskaps­sjef Svein Skaara inn 4.500 smittevern­dresser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway