Varden

I snitt er 10-16 innom daglig

-

gjort ved den nye legevakten, som ikke får testresult­atene.

– Enkelte av pasientene vi har undersøkt, er blitt henvist videre til naermere undersøkel­se eller behandling ved sykehuset, tilføyer han.

– Fungerer de provisoris­ke lokalene bra?

– Det virker sånn. Det er litt provisoris­k, men forsvarlig ut fra det vi driver med. Det går greit å holde en god hygiene her.

Kjernetide­n for åpning har vaert kl. 10 til 18 fra starten av, og så langt har det vist seg tilstrekke­lig.

– Men dette er et av forholdene som vurderes naermest daglig. Det er viktig for oss å ha et tett og godt samarbeid med den interkommu­nale legevakta om det videre tilbudet. Status nå er at vi føler oss godt rustet til å ta imot flere pasienter i tiden framover.

Har sluppet køer

– Sesongen for pollenalle­rgi er i starten, hva kan det få å si for dere?

– Vi tenker på det. Det er viktig at fastlegene gjør en vurdering om pasientens plager kanskje kan skyldes pollenalle­rgi.

– Er du bekymret for at luftveisle­gevakta kan få for mange henvisning­er framover?

– Ja, det er av største betydning at fastlegene velger ut de riktige pasientene for oss å sjekke.

– Pasientene som henvises til dere, risikerer altså per nå ikke å stå i kø?

– Nei, foreløpig har vi unngått dette, ved at hver pasient får en ca. timeavtale og blir ropt opp for å komme til legevakten­s sluse, fra der man venter, som kan vaere i egen bil, avrunder lege Per Ola Jahr.

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? I SNITT OPPTIL 16 I DØGNET: Lege Per Ola Jahr forteller om en jevn pågang av henviste pasienter til den nye luftveisle­gevakta på Klostersko­gen den første uka.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN I SNITT OPPTIL 16 I DØGNET: Lege Per Ola Jahr forteller om en jevn pågang av henviste pasienter til den nye luftveisle­gevakta på Klostersko­gen den første uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway