Varden

Nå kommer brua

Ingen av argumenten­e til naboene til den planlagte gangog sykkelbrua over Porsgrunns­elva har blitt hørt hos Fylkesmann­en.

- Ragnhild.johansen@varden.no

Ragnhild Johansen

▶ PORSGRUNN

Etter over fire måneders saksbehand­lingstid, har Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark landet på at det ikke er noen grunn til å endre Porsgrunn kommunes vedtak om bru over elva.

Arve Saethre sto fram i Varden i mai i fjor og fortalte om konsekvens­ene for familiens hus og uteområde. Han pekte på at brua vil bli dominerend­e både i høyde og bredde, og at den vil komme rett utenfor dørstokken til eneboligen i Storvegen 25 B.

At gående og syklende ville få innsyn både til terrassen og vinterhage­n, og at en skjermvegg vil føre til at familien ser rett i en vegg når de åpner utgangsdør­a.

Ikke tatt hensyn til

Naboene på andre siden; Tone og Andreas Malterud har pekt på at en moderne bru vil vaere et stilbrudd med gamle, godt bevarte hus og sjøboder fra før 1840. Bygningene på klagers eiendom er bevaringsv­erdige, og eiendommen­s historiske verdi vil forringes, skriver de i sin klage.

Ingen av disse argumenten­e er altså tatt hensyn til. Det betyr at vedtaket fra bystyret 13. juni i fjor blir stående, og den planlagte gang- og sykkelbrua kan bygges.

96 millioner kroner

Går alt etter planen kan brua stå ferdig i 2021, men det kan vaere skjaer i sjøen med tanke på å få til en slik utbygging i disse koronatide­r.

Brua som skal gå fra Storvegen på Vestsiden til Reynoldspa­rken på Østsiden har et budsjett på 96 millioner kroner. Dette er penger Porsgrunn kommune får som belønnings­midler i bypakka.

Argumenten­e for å bygge den er blant annet å lage en gang- og sykkelforb­indelse som knytter Vestsida tettere sammen med den nordre delen av sentrum der kollektivk­nutepunkte­t ved Porsgrunn stasjon og Campus Kjølnes ligger. Folkehelse­perspektiv­et ved å få flere til å gå og sykle, har også vaert viktig.

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? BRU OVER ELVA: Arve Saethre blir en av de naermeste naboene til brua, og har klaget vedtaket inn til Fylkesmann­en.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN BRU OVER ELVA: Arve Saethre blir en av de naermeste naboene til brua, og har klaget vedtaket inn til Fylkesmann­en.
 ??  ?? BRU OVER ELVA: Bru lander midt i et område med gammel bebyggelse på Vestsiden.
BRU OVER ELVA: Bru lander midt i et område med gammel bebyggelse på Vestsiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway