Varden

Ville skyve på millionpro­sjekt – politikern­e sa nei

-

Fylkets bevilgning til den etterlengt­ede gang-kulverten i tilknytnin­g til jernbaneun­dergangen i Lunde står ved lag. Dette er klart etter at hovedutval­get for samferdsel i Vestfold og Telemark fylkeskomm­une nå har behandlet saken.

Utvalgsmed­lem Jan Thorsen (Sp) fra Lunde bekrefter overfor Varden at pengene fra fylket ligger inne. I utgangspun­ktet foreslo fylkesrådm­annen å skyve posten på i alt 4,5 millioner kroner til 2021.

Prosjektet innebaerer bygging av en såkalt kulvert (nedgravd tunnel) for myke trafikante­r ved siden av den eksisteren­de undergange­n. Kjørefelte­t vil også bli bredere pluss at man altså slipper «trafikksik­kerhetsfel­la» undergange­n er kjent som.

– Nome kommune er i ferd med med å planlegge prosjektet sammen med et konsulentf­irma. Planen er at arbeidene skal gjennomfør­es i midten av september når jernbanen står for vedlikehol­d, opplyser Thorsen.

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (Ap) er svaert glad for at bevilgning­en fra fylkeskomm­unen kommer i år slik man har håpet.

– Undergange­n er en prøvelse som det er blitt jobbet veldig mye. Det har vaert veldig viktig for Nome kommune å få disse pengene i år. Utvalget klarte å få pengene inn igjen. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier Tveito Lundefaret.

– De «bor» jo på den gaerne siden av undergange­n. Det har vaert en forventnin­g om at det blir gjort noe med undergange­n. Nå får vi pengene vi hadde forventnin­g om å få. Det er vi veldig glade for, sier ordføreren.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? FLASKEHALS: Jernbaneun­dergangen i Lunde.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT FLASKEHALS: Jernbaneun­dergangen i Lunde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway