Varden

Ber om 21 års fengsel for Jensen

Påtalemynd­igheten ber om at tidligere polititopp Eirik Jensen dømmes til 21 års fengsel for korrupsjon og medvirknin­g til narkosmugl­ing.

- OSLO

Det er samme straffen som Jensen tidligere er blitt dømt til i tingretten, og som aktoratet har holdt fast ved både i tingretten og under forrige ankebehand­ling i lagmannsre­tten.

Aktor Guro Glaerum Kleppe la i sin prosedyre onsdag vekt på at Jensen brukte sin stilling som høyt betrodd politilede­r til å hjelpe Gjermund Cappelen, som var storimport­ør av hasj.

– Det er vanskelig å tenke seg noe mer ødeleggend­e enn at en person i posisjon som Erik Jensen har tatt imot penger fra en person som Gjermund Cappelen. Han har hele tiden vaert ansatt for å bekjempe den typen kriminalit­et som Cappelen driver, sa Kleppe.

Millionbel­øp

Hun mener at Jensen skal dømmes for medvirknin­g til import av 13,9 tonn hasj og grov korrupsjon.

Påtalemynd­igheten ber også om inndragels­e av 2,45 millioner kroner som de mener Jensen har fått av Cappelen, men understrek­er at de mener summen egentlig er på 6,7 millioner kroner.

– For Jensens del er det et grovt svik for tilliten han har hatt i sin stilling, sier Kleppe.

– Ingen formildend­e omstendigh­eter I retten har hun tegnet et bilde av en Eirik Jensen som bortforkla­rer og er strippet for troverdigh­et i mye av det han sier.

– Det er ikke noen formildend­e omstendigh­eter. Jensen har ikke bidratt til å oppklare saken. Det stiller seg heller motsatt, sa aktor.

Strenge smittevern­stiltak

Saken behandles nå for andre gang i lagmannsre­tten etter at den forrige avgjørelse­n i Borgarting lagmannsre­tt fra 2018 ble satt til side av fagdommern­e. Rettsforha­ndlingene er inne i sin siste uke.

Det er innført strenge smittevern­stiltak i retten, og som følge av dette er publikum blitt stengt ute fra å følge rettssaken.

Eirik Jensens forsvarer, John Christian Elden, har protestert mot dette, men protestene er ikke tatt til følge av dommerne. Saken har derfor fortsatt.

(NTB)

 ?? FOTO: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX. ?? 21 ÅR: Aktor Guro Glaerum Kleppe ber om 21 års fengsel for Eirik Jensen.
FOTO: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX. 21 ÅR: Aktor Guro Glaerum Kleppe ber om 21 års fengsel for Eirik Jensen.
 ?? FOTO: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX ?? TØFF TID: av Eirik Jensen. Han har ikke ønsket å la seg fotografer­e under den siste runden med ankebehand­ling. Denne uken har Jensen fulgt rettssaken over videolink.
FOTO: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX TØFF TID: av Eirik Jensen. Han har ikke ønsket å la seg fotografer­e under den siste runden med ankebehand­ling. Denne uken har Jensen fulgt rettssaken over videolink.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway