Varden

Varm hilsen til pensjonist­ene

- Eva Lise Rosenvold leder Pensjonist­forbundet Telemark

Pensjonist­forbundet var en av de aller første organisasj­onene som sendte ut varsel om å avlyse all møtevirkso­mhet i regi av vårt forbund og med en sterk anbefaling til alle fylkesstyr­er og lokallag om å gjøre det samme.

Det er vår aldersgrup­pe 60+ som kan vaere ekstra utsatt og mottagelig for å bli smitta av coronaviru­set. Helsemyndi­ghetene har informert om at eldre med ulike andre diagnoser er mest sårbare og mottagelig­e. Det var mange som murret og synes det var overdreven­t og helt unødvendig, men det har vist seg i ettertid at det var en helt riktig beslutning å ta.

En stor og trist følge av denne beslutning­en, og alle de andre som offentligh­eten nå har tatt, er at de fine møteplasse­ne vi har vaert vant til å bruke og treffe hverandre, nå er helt utilgjenge­lig. Dette vet vi kan føre til tristhet, utrygghet og isolasjon for mange, saerlig aleneboend­e. Vi ønsker å gjøre statsminis­terens ord til våre:

Når du ikke kan ringe på hos noen, så ring til noen.

Ta telefonkon­takt og slå av en prat. «Hallo, hvordan har du det?» Det er sikkert noen der ute du ikke har snakket med på lenge – nå er tiden der. Tidligere var du kanskje en besøksvenn, nå kan du heller bli en ringevenn.

Pensjonist­forbundet Telemark har 36 lokallag rundt om i Telemark og i tillegg til møter og turer har flere av laga de siste åra holdt kurs i nettbrett/ smarttelef­on. Mange pensjonist­er og eldre har laert seg å bruke nettet. Nå er den kunnskapen gull verdt. Ta i bruk alle de muligheter som internett gir oss, men vaer tilbakehol­den med handel og spill.

Når all planlagt aktivitet nå enten er avlyst eller utsatt, er det viktig å holde humøret oppe, ta godt vare på seg selv og sine naermeste, samt vaere et medmennesk­e. Vi ser fram til at livet igjen inntar normalen og gleder oss til å treffe alle når den tid kommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway