Varden

Skjegg eller mål

Han lovet å la skjegget gro til han scorer et mål. Med håp om å kunne finne fram høvel i løpet av vårsesonge­n. Så ble det full stopp på grunn av et virus.

-

▶ Anders Lund har aldri vaert en notorisk målscorer. Nå har han likevel lovet at skjegget skal vokse helt til han scorer, og det kan ta sin tid – ikke minst siden ingen vet når det kan spilles kamper.

– Planen er den samme. Jeg er forberedt på at det kan bli langt, ja, sier Skidar-spiller Anders Lund smilende, og forsikrer at han ikke er hårsår av den grunn.

Frykten for at store ord kan ende opp med at han sitter der med skjegget både i postkassa og andre steder, er begrunnet av noen fakta.

Når og hvis

For det første, er det ikke sikkert at det blir en vårsesong.

For det andre, vet ingen hva slags høstseseso­ng det eventuelt blir.

Og, for det tredje, snakker man ikke om en goalgetter av rang. Det står ikke skrevet noe sted at Lund kommer til å stå skrevet som målscorer for Skidar i 6. divisjon denne sesongen.

– Jeg tror jeg har ett eller to mål i løpet av de tre årene jeg har spilt i Skidar, bekrefter Lund.

Ergo er det ingen garanti for at 26-åringen ikke går juletider i møte med et ansikt som kan konkurrere med han runde fyren i rødt, som har en hovedrolle i de tider.

Var godt i gang

Det hører med til historien at han allerede var godt i gang med å holde et løfte som egentlig ble framsatt som en såkalt god idé av lagkamerat­er på Helges Plass ved nyttårstid­er.

Om han ikke akkurat så ut til å vaere snytt ut av nesa på gutta i ZZ Top, hadde Lund en anstendig skjeggpryd for inntil et par uker siden.

Så kom en real forkjølels­e, av den typen der nesa er kanal for tilsynelat­ende ustoppelig­e doser med kroppsvaes­ke – som selvsagt bremset i hårpryden på utsiden.

– Det ble rett og slett uhygenisk, så jeg måtte ta skjegget.

Ikke straffer

Men det tok ikke motivasjon­en til å holde ord. Lund har startet del to av prosjekt «mål eller skjegg». Hvis det ikke blir sesongstar­t før til høsten, kan han bli lett å legge merke til.

Medspiller­ne har allerede gjort det klart at selvmål ikke teller, og hovedperso­nen er ikke overbevist om at lagkamerat­ene vil legge stor vekt på å gi ham ferdigscor­ede muligheter. – Straffesky­tter?

– Nei, Truls Realfsen er ute etter klubbrekor­den, så han tar straffene. Jeg må nok ordne det selv, tror han som har spilt på de fleste plasser for laget med de røde og sorte stripene, og som – ganske riktig – har scoret to ganger, i følge fotballfor­bundets fakta.

Siste gang var 23. oktober 2018. Totalt står Lund bokført med fire mål siden 2009, og dersom målet ikke er å snuble i eget skjegg, kan det hårete løftet beskrives som ambisiøst.

Mannen med det som hittil er beskjeden hårvekst i ansiktet, vil ikke sette en sluttdato for prosjektet, men understrek­er at man ikke snakker om uendelighe­t.

– Det kan selvsagt hende at det ikke blir noen mål, og det betyr ikke at jeg aldri skal barbere meg igjen. Men her og nå er jeg veldig innstilt på å vente til ballen er i mål.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE
 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? MÅLLØFTE: Anders Lund lar skjegget gro til han scorer mål. Statistikk­en tilsier at det kan bli en anstendig mengde hårvekst hos Skidar-spilleren.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE MÅLLØFTE: Anders Lund lar skjegget gro til han scorer mål. Statistikk­en tilsier at det kan bli en anstendig mengde hårvekst hos Skidar-spilleren.
 ??  ?? SENTRAL: Anders Lund har mye ballkontak­t for Skidar, men er heller sjelden den med siste kontakt før ballen er i mål.
SENTRAL: Anders Lund har mye ballkontak­t for Skidar, men er heller sjelden den med siste kontakt før ballen er i mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway