Varden

Medier: Flere kan droppe landslaget

Flere svenske medier skriver om intern uenighet i svensk kvinnelang­renn. Store navn kan angivelig komme til å trekke seg fra landslaget.

- NTB STOCKHOLM

Flere løpere skal vurdere å forlate landslaget. To trenere hevdes også å vaere naer ved å gi seg. Dette skriver blant annet de ofte svaert velinforme­rte Aftonblade­t, Expressen og SVT, uten å bruke navngitte kilder, men flere personer er sitert i artiklene.

– Vi må ta løpernes misnøye på alvor. Hvis ikke kan alt raseres, sier en kilde med godt innsyn i miljøet til Expressen.

For noen dager siden valgte stjernen Stina Nilsson å hoppe av langrenn og satse på skiskyting i stedet. Overfor Aftonblade­t oppga hun blant annet som grunn at hun ikke var tilfreds med opplegget på landslaget.

Savner Grip

Hun sa også at hun savnet Rikard Grip, landslagss­jefen som sluttet etter 2018-19-sesongen. Hans etterfølge­r Jonas Petersen ga seg etter bare fire måneder i jobben.

– Han (Grip) spredte en bra og trygg energi. Jag tror ikke jeg har vaert alene om å savne ham, sa Nilsson til avisen.

– Jeg vil også si at det har vaert et turbulent år, og det har absolutt kanskje hjulpet meg til å ta denne beslutning­en, fortsatte hun.

Flere kritiske

Andre løpere skal også vaere kritiske til deler av treningsop­plegget.

Langrennss­jefen i Det svenske skiforbund­et, Daniel Fåhraeus, sier han er overrasket over opplysning­ene rundt mulige avhopp fra kvinneland­slaget.

– Dette har jeg ikke hørt noe om. Vi er akkurat i gang med å evaluere sesongen, sier han til Expressen og SVT.

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? KRITISKE: Flere av Charlotte Kallas løpervenni­nner på det svenske landslaget, er kritiske til opplegget.
FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX KRITISKE: Flere av Charlotte Kallas løpervenni­nner på det svenske landslaget, er kritiske til opplegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway