Varden

Tøffere vei til OL?

OL-kvalifiser­ingen i håndball utsettes ytterliger­e etter at Tokyo-lekene ble flyttet. IHF kan havne i en vrien skvis, mens Norge risikerer tøffere motstand.

-

NTB

OSLO skulle deltatt i begge, og gutta hadde fordel av hjemmebane (i Trondheim) mot Brasil, Chile og Sør-Korea.

Trolig vil kvalifiser­ingene gå som oppsatt både når det gjelder lag og spillested­er, men det kan bli utpå høsten.

Hardere motstand?

Norges damelag skal opp mot Montenegro (vert), Romania og trolig Thailand. Utsettelse­n av kvalifiser­ingen gjør at rumenerne kanskje kan få tilbake tre viktige spillere fra en dopingutel­ukkelse innen den tid.

Det vil i så fall gjøre oppgaven langt mer vrien for Norge.

IHF kan nå også få et delikat problem i fanget. Vinneren av det siste EM og VM før OL er sikret direktepla­ss i De olympiske leker. Det framgår av IHFs regelverk.

Men etter at lekene ble forskjøvet til neste år, vil det spilles ytterliger­e EM (i Danmark og Norge) for kvinner og VM (i Egypt) for menn før OL-start.

Fra tidligere er to lag for begge kjønn klare for OL etter EMog VM-gull de siste årene.

I utgangspun­ktet skal det delta tolv lag for begge kjønn i

OL-håndballen neste år.

En fordel

Håndballst­jernen Katrine Lunde sitter i koronakara­ntene i Kristiansa­nd. Hun slipper ut på 40-årsdagen sin og ser på OLutsettel­sen som en fordel.

Tirsdag ble det klart at sommerleke­ne i Tokyo flyttes, trolig til sommeren neste år.

– Jeg var i USA på det tidspunkte­t dette tok av. Det viktige nå er å få tatt livet av viruset. Jeg tenker at det høres ut som en riktig beslutning med utsettelse av OL, sier Lunde til NTB.

Hun skadet kneet alvorlig i mai i fjor og har trent hardt for å gjøre et comeback. OL i Tokyo var en av gulrøttene hun hadde foran seg.

Lunde hadde håp om å spille kamp i april for Vipers, men all norsk håndball er skrinlagt. Dermed må hun vente videre. Det kan vaere at en OL-kvalifiser­ing til sommeren blir hennes comeback.

 ?? FOTO: GEIR OLSEN, NTB SCANPIX ?? FORDEL: Katrine Lunde har jobbet med OL som mål etter sin kneskade, og har fordel av ett års utsettelse.
FOTO: GEIR OLSEN, NTB SCANPIX FORDEL: Katrine Lunde har jobbet med OL som mål etter sin kneskade, og har fordel av ett års utsettelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway