Varden

Hverdagen er den nye drømmen

«Det begynner å gå oss på nervene» sier noen. En uke på sofaen med serier og godteri, hjemmeskol­e, hjemmekont­or og ikke barnehage, det er nå kampen begynner.

- Esther Buer Skien Frp

Feriefølel­sen er over for mange. Annerledes­hverdagen har innhentet oss. Noen begynner å slakke mer på tøylene og andre kjemper innbitt for å bevare roen. Det har ikke truffet oss ordentlig enda. Vi ser det på TV, det er forferdeli­g. Tusener er smittet og tusener er døde i korona pandemi. I Grenland finnes også koronaviru­s, for hver uke blir det flere som rammes. Noen ligger på sykehus og noen klarer seg hjemme. Det er diskusjone­r og forargelse over folk som ikke overholder retningsli­njer fra Helsedirek­toratet.

Barnehageb­arn som plutselig

skal vaere hjemme merker foreldrene godt og trangen til å slippe dem løs med andre barn i en stakket stund frister flere. Det er mye som frister. Alt det som er lov til daglig er begrenset. Den innestengt­e følelsen må ut. Ikke treningsse­nter og ikke sosiale lag på kafeer.

Virksomhet­er taper penger

og det taerer i alle retninger. Norge har ikke vaert i noe liknende i etterkrigs­tid. Det er en dugnad for å hjelpe hverandre og dem som er i risiko for å dø av sykdommen.

Vi biter tennene

sammen for vi vet at det er sant. I det lengste håper noen at koronaviru­set som er i Grenland er av en mild type, de fikk styrket sin teori når en lege på Faerøyene mente at det var to typer koronaviru­s akkurat nå. Det negative var at man kunne bli smittet av begge.

Allergien er på

full fart inn i en tidlig vår. Man kjenner etter om det er koronaen eller allergien. Man må passe på for ikke å kremte i naerheten av andre. Ja det gjør oss skvetne. En kunde står i en butikk og drømmer sikkert om en vanlig hverdag der han hoster på damen som sitter i kassen, hvor hun i en fart trekker seg tilbake. Det er en grunn til å følge retningsli­njer, vi vet ikke hva som er hva, derfor må vi alle ha et kollektivt ansvar.

Vi må innse

det. Ja det er sant. Koronaviru­set er i Grenland. Hjelper alle til så er sjansen stor for at vi etterhvert får mer albuerom. Ja, det er mye som « går oss på nervene» akkurat nå, men sammen kan vi redde mange menneskeli­v.

 ?? FOTO: CDC ?? VIRUSET: Dette lille viruset påvirker livet for de fleste nå.
FOTO: CDC VIRUSET: Dette lille viruset påvirker livet for de fleste nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway