Varden

Avlyst for 180.000 barn og unge

Tinestafet­ten må avlyses. Det samme må alle Tines fotballsko­ler i mai.

- Kjetil Flygind sport@varden.no ▶ OSLO

Tinestafet­ten er verdens største stafett og en massemønst­ring for barn og unge. Skolestafe­tten for 6.–9. trinn skulle opprinneli­g blitt arrangert 12. mai, men nå er den avlyst som følge av koronapand­emien.

300 skoler

Vanligvis pleier rundt 110.000 barn fordelt på over 300 ulike skoler over hele landet, å løpe. Til nå i år har 86.250 deltakere meldt seg på fordelt på 278 skoler.

– Avgjørelse­n om å avlyse Tinestafet­ten satt langt inne. Det er et stort arrangemen­t og vi hadde planlagt for mange ulike scenarioer, men det eneste rette var å avlyse, sier sponsorsje­f i Tine, Ann-Kristin Syversen, til Aftenblade­t.

Det betyr at skolebarn ikke får konkurrert og løpt som mange hadde gledet seg til. Syversen sier at de jobber med en alternativ løsning der barna kan løpe sin etappe for seg selv, for så å registrere seg digitalt etterpå.

Bare på Bislett stadion i Oslo skulle så mange som 5.000 barn løpt stafetten i mai. I Stavanger har stadionet på Eiganes og i Sandnes har Sandnes stadion vaert arena for stafetten som arrangeres

sammen med Norges Friidretts­forbund.

70.000 på fotballsko­le

Også Tines fotballsko­ler i mai avlyses.

I over 20 år har Tine og Norges Fotballfor­bund samarbeide­t om å arrangere fotballsko­ler for barn og unge. De første ble arrangert i 1998 og disse fotballsko­lene er NFFs offisielle fotballsko­le.

– Fotballsko­lene starter i mai, mens de fleste går i juni og juli. Vi har bedt om at alle fotballsko­ler i mai avlyses, og at de i juni og juli flyttes til august eller senere, sier Syversen.

Det er rundt 70.000 unge fotballspi­llere som deltar på disse fotballsko­lene. Og det er rundt 450 ulike arrangemen­ter i regi av Tine og NFF.

50 millioner

Det er klubbene selv som arrangerer og dermed også får inntektene fra fotballsko­len.

Totalt dreier det seg om 50 millioner kroner. Dette er inntekter som i disse krevende tider er verdifulle inntekter for mange klubber.

– Fotballsko­lene er ekstremt viktig for mange med tanke på økonomi. Deltakerne betaler direkte til klubben, vi gjør ikke annet enn å bidra med materiell og produkter, sier Syversen i Tine.

– Krysser fingrene

Fotballsko­learrangør­ene bes om å finne en ny dato allerede nå slik at de skal vaere så sikre som mulig på å få arrangert skolene når hverdagen etter hvert vender tilbake til normalen.

Tine og NFF har også lempet på kravene til fotballsko­lene, blant annet på varighet. Fotballsko­lene kan nå gjennomfør­es på en helg i stedet for mellom tre til fem dager som er vanlig praksis.

– De siste årene har fotballsko­lene hatt fokus på jenter, og over 40 % av deltakerne har vaert jenter de siste årene. I tillegg til rundt 70.000 deltakere er også rundt 10.000 instruktør­er og trenere med.

– Vi krysser fingrene for at vi i august er tilbake til normalen og at vi får arrangert dette da, sier Syversen.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? AVLYST: Tine fotballsko­le for jenter er veldig populaert. I år er dte avlyst. Her fra en tidligere skole på Stridsklev.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT AVLYST: Tine fotballsko­le for jenter er veldig populaert. I år er dte avlyst. Her fra en tidligere skole på Stridsklev.
 ??  ?? AVLYST: TINE-stafetten 2020 er avlyst. Her fra et tidligere år på Herkules.
AVLYST: TINE-stafetten 2020 er avlyst. Her fra et tidligere år på Herkules.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway