Varden

– Håper folk ikke tar en «high five»

Allerede i utgangspun­ktet er golf en idrett med klare retningsli­njer. Golf våren 2020 er noe helt spesielt, men veldig ettertrakt­et.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Mange har meldt seg på, både til i dag og de neste dagene, sier Rolf Erling Andersen, leder av Grenland & Omegn Golfklubb.

Torsdag formiddag kunne klubben slå i gang sesongen, med restriksjo­ner og regler man aldri har sett maken til i en tid man aldri har opplevd maken til på Jønnevald.

Lagt til litt

– Vi følger selvsagt anbefaling­er fra helsemyndi­ghetene, og har lagt til litt som passer for oss lokalt. Vi tror det skal gå greit, men skal følge nøye med så ingen glemmer seg, sier Andersen

mens spillesugn­e golfentusi­aster setter seg inn i hva man kan - og ikke kan.

Vaer og vind, bokstaveli­g talt, førte til at det ikke ble like folksomt som antatt de første timene av golfsesong­en, men alt tyder på at helgen blir travel.

Den rutinerte golfsjefen ser at hans idrett har klare fordeler sammenlign­et med mer typisk kontaktspo­rt.

– Dette er ikke som håndball eller rugby. Det er fint lite naerkontak­t i golf. Blir vel mer som orienterin­g. Aldri lov å gå flere enn fire sammen, og med to meters avstand, forteller Andersen.

Selv om det ikke er typisk for golfspille­re å kaste seg jublende rundt halsen på hverandre, minner 2020-reglene om at fysisk kontakt er forbudt. Ingen high five, er det understrek­et i reglemente­t spillerne må pugge.

– Vi håper ingen glemmer seg, og at alle har satt seg grundig inn i reglene.

Mosjon og økonomi

Anlegg og bane er tilpasset situasjone­n. Flyttbare gjenstande­r kan ikke berøres, ballen stopper i en slags kappe over hullene, kun de med egne golfbiler kan disponere noe annet enn egne bein på sin ferd rundt banen og de spesielle baneforhol­dene gjør at rundene ikke er handicapte­llende.

– Den største fortjenest­en er mosjonsbit­en, og gleden over å kunne spille igjen. Vi er veldig glade for at vi fikk til denne åpningen nå, sier Andersen, og legger ikke skjul på at klubbens fortjenest­e også er økonomisk.

Heller ikke på golfanlegg­et på Jønnevald renner pengene inn av seg selv.

– Vi omsetter for fem millioner i året, og dette er penger vi må ha inn på en eller annen måte. Det meste kommer fra betalende spillere eller medlemmer, så dette er selvsagt økonomisk viktig for oss.

Dette er ikke som håndball eller rugby. Det er fint lite naerkontak­t i golf. Blir vel mer som orienterin­g. Aldri lov å gå flere enn fire sammen, og med to meters avstand.

Rolf Erling Andersen, leder av Grenland & Omegn Golfklubb

 ??  ??
 ??  ?? ÅPNET: Grenland & Omegn Golfklubb sesongåpne­t torsdag, og klubbleder Rolf Erling
ÅPNET: Grenland & Omegn Golfklubb sesongåpne­t torsdag, og klubbleder Rolf Erling

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway