Varden

I disse ...... tider

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Det er vel ikke lenge til noen irriterer seg over at folk irriterer seg over alt mulig. Nylig leste jeg om en som var irritert over at «i disse korona-tider» blir brukt i enhver sammenheng. Spesielt nå, i disse korona-tider, må det vaere lov å tilføye. I disse korona-tider er det selvsagt naturlig å bemerke hvilke tider vi er inne i. Det er heller ikke noe nytt. Andre år har vi snakket om i disse influensat­ider og i disse juletider. Og det er sikkert noen som snakker om «i disse løpetider». Det handler da ikke om bruda eller kviga til naboen, men om folk som er gode på maraton eller har en hund som higer etter å formere seg.

I disse korona-tider er det laget nye retningsli­njer. Blant annet er det innført høyregåing på gang- og sykkelstie­r. Noen tar dette så alvorlig at de løper i grøfta for å holde nødvendig avstand. Dette er folk som er sitt ansvar bevisst. Det siste er meget viktig. Ikke bare fordi man da følger styringsma­ktas råd, men også fordi man kan ha et ørlite håp om ikke å bli skjelt ut på sosiale medier. Der kjeftes og gneldres det verre enn tidligere, i den grad det er mulig.

Dette lover godt for den dagen kommer da vi ikke lenger er i disse korona-tider. Da forventes det at de som gneldrer mot hyttefolk ikke setter andre folk i fare. Ikke kjører de for fort, ikke kjører de bil som slipper ut farlig forurensni­ng og ikke er det aktuelt å spise mat som myndighete­ne mener kan vaere helseskade­lig – slik at sykehusene blir overfylte. Vi snakker rett og slett om en ny giv blant alle som lar sin harme gå utover naboer og tastatur i disse korona-tider. Riktignok

har de som kjefter på folk som jogger tettere enn to meter til møtende trafikk lagt lista ganske høyt, men det må vaere lov. Spesielt i disse korona-tider.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway