Varden

Fabrikken permittere­r 95 ansatte

– Vi er permittert­e som mange andre. Vi frykter ikke oppsigelse­r, sier Odd Molid, nestleder i RHI-klubben.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Tirsdag fikk de 95 av de 103 ansatte i de to RHI Normagfabr­ikkene til RHI Magnesita permitteri­ngsvarsel.

– Det handler jo om koronaviru­set og omsetnings­svikt, sier Odd Molid, nestleder i RHI-klubben. Foreløpig har ledelsen ved det østerriksk­e konsernet gitt uttrykk for at situasjone­n kan komme til å vare i tre måneder,

– Men vi vet jo ikke. Det kan slå begge veier, sier Molid. Han understrek­er at ingen av de ansatte frykter for jobbene sine.

– Nei, vi er i den samme situasjone­n som mange andre, sier han.

Lageret vokste

– Den pågående Covid-19-pandemien har hatt en betydelig innvirknin­g på våre kunder og de markeder disse operer i. Vi opplever nå at våre kunder stenger sin produksjon hvilket igjen leder til at det for tiden er begrenset eller ikke eksisteren­de etterspørs­el etter våre produkter, opplyser kommunikas­jonsansvar­lig Patrizia Pappacena i en e-post som blir omtalt i dagens PD.

Av de 95 som har mottatt permitteri­ngsvarsel, er 89 permittert 100 prosent.

– Varselet var vel ikke uventet, sier Molid. Han forteller om en situasjon hvor ferdigvare hopet seg opp.

– Vi fikk levert lite ut, sier han.

Pappacena opplyser at de kommer til å ha behov for noe arbeidskra­ft siden de fortsatt skal gjennomfør­e leveranser. Derfor fortsetter seks ansatte i 50 prosent stilling.

Tror det er forbigåend­e

Beslutning­en om permitteri­ngene skal ha blitt tatt i et styremøte mandag 30. mars. Permitteri­ngsvarslen­e ble sendt ut til de ansatte tirsdag, etter at det var holdt drøftelser med de respektive fagforenin­gene. Ifølge Pappacena anser ledelsen situasjone­n som forbigåend­e og at alle forutsetni­nger ligger til rette for at de 95 ansatte kommer tilbake i full jobb.

– Vi forventer at situasjone­n vil vedvare i rundt tre måneder, avhengig av den globale utvikling i Covid-19 pandemien og vår ordresitua­sjon. Vi vil løpende vurdere situasjone­n, opplyser Pappacena til PD.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? RHI: Bestleder i RHI-klubben, Odd Molid regner med at alle de 95 vil komme tilbake,
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN RHI: Bestleder i RHI-klubben, Odd Molid regner med at alle de 95 vil komme tilbake,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway