Varden

Nå haster om du vil ha penger til påske

Er du blitt permittert og trenger penger til påsken? Da må du vaere rask.

- Anniken.wathne@varden.no

Anniken Wathne

▶ SKIEN

Påskeuka står for døra, og det betyr flere helligdage­r på rad med stengte telefonlin­jer og kontorer. Er du en av dem som trenger penger til påske, er det nå du må gjøre det.

– Fristen for å søke forskudd på dagpenger er 3. april, altså allerede fredag, sier leder for Nav i Skien, Anne Apneseth.

Siden 12. mars, da koronapand­emien slo inn for fullt i Norge, har det vaert i underkant av 2000 søknader til NAV fra permittert­e arbeidstak­ere i Skien kommune.

– Det betyr at 9 prosent av arbeidssty­rken i Skien står uten arbeid, sier Apneseth.

Nav-lederen forteller at de har hatt stort fokus på å sikre inntekt til de som nå er permittert blant innbyggern­e. Det har blant annet blitt opprettet flere forskjelli­ge vakttelefo­ner som tar imot samtaler fra arbeidsgiv­ere, arbeidstak­ere og de som mottar sosialhjel­p.

– Vi har fokus på inntektssi­kring, og det er vi som behandler alle søknader som kommer inn lokalt. Vi har som mål å vaere à jour med alle søknader innen påskeaften, sier hun.

Hentet fra kemnern

I dag er dørene til Nav-kontoret i Skien stengt, men det betyr ikke at det er tomt.

– Det er et smittevern­tiltak vi har tatt fordi det vi har pc-er her som vanligvis lånes ut til de som legger inn forskjelli­ge søknader. Det ligger nå papirsøkna­der i postkasser utenfor huset, sier hun.

60 personer er på jobb, og 120 arbeider fra hjemmekont­or. Det har også vaert en arbeidsvan­dring fra andre avdelinger i kommunen for å klare å behandle søknader og utføre arbeidsopp­gaver, sier Nav-lederen.

– Nå har vi en fra Kemnern i Grenland som jobber hos oss, og vi ser også på muligheten for flere, sier hun.

Kommunalt ansvar

Rådmann i Skien, Ole Magnus Stensrud, forteller at kommunen har tett samarbeid med Nav, og at de også har hatt fokus på inntektssi­kring.

– Vi oppfordrer alle som har krav på det, å søke om sosialhjel­p. Det er et kommunalt ansvar å tilby sosial hjelp, og vi har beredskape­n som skal til, sier han.

Om uhellet skulle vaere ute, og personer ikke rekker å søke om midler innen morgendage­n, jobbes det også med en nødtelefon som kan hjelpe folk i påska.

– Vi skal gjøre videre vurderinge­r på tirsdag, men vi vurderer en nødtelefon slik at det skal vaere mulig å få rekvisisjo­n til nødvendige medisiner og mat for dem som har behov for det, sier Apneseth.

 ?? FOTO: ANNIKEN WATHNE ?? SISTE FRIST: Er du arbeidsled­ig og trenger penger til påsken må du vaere rask.
FOTO: ANNIKEN WATHNE SISTE FRIST: Er du arbeidsled­ig og trenger penger til påsken må du vaere rask.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway