Varden

Ny sentrum-satsing

Nå lanseres en ny nettbutikk for butikkene i sentrum, samt lokal hjemmeleve­ring.

- Alexander.lehmann@varden.no

Alexander Lehmann

▶ SKIEN

– Dette er ikke bare et stunt for akkurat nå, men noe som er baerekraft­ig på sikt også.

Det sier Arkadens senterlede­r Aziz Chaer. Sammen med flere andre aktører forteller de onsdag ettermidda­g om en ny nettportal og hjemmeleve­ring for butikkene i sentrum, nå som samfunnet så å si er satt på vent.

Dette skal bidra til at butikkene fortsetter å ha omsetning i krisetiden, og gi folk muligheten til å bruke lokalt naeringsli­v, selv om de ikke kan gå ut døra.

Det er altså 17 butikker som nå får seg en ny nettbutikk, samtidig kobles 11 butikker i sentrum som allerede har nettbutikk inn i portalen. Nettadress­en er heleskien.no.

Det hele lanseres torsdag 2. april.

– Ingenting er helt ferdig, men det er klart til bruk, sier Tore Hammersmar­k, daglig leder i Skien By.

Det lokale selskapet Bypost står for levering. Ifølge Øystein Isaksen i Bypost kommer alle bestilling­er før 14.00 til døren din samme dag. Det blir gratis hjemmeleve­ring fram til påske, og en pris på 30 kroner per levering etter dette.

– Etter hvert må vi føle oss fram på pris, men dette er en investerin­g, sier Isaksen.

Alle butikkene kommer også til å bruke Vipps som betalingsm­etode. De fleste har nå fått dette på plass, eller vil få det på plass snart.

Var skeptisk til nett

En av dem som er med på nettsatsni­ngen er Wenche Krätzel, som driver klesbutikk­en Hos Wenche i sentrum. Hun har vaert skeptisk til å ta nettet i bruk, men har lite valg nå.

– Jeg er ikke vant med nett, men vi har fått det til. Vi prøver å gjøre så godt vi kan, og håper at dette bidrar til at vi kan overleve, sier hun.

Skien naeringsfo­nd var avgjørende for at dette kunne realiseres, og ga et tilskudd på 500.000 kroner. Naeringssj­ef i Skien kommune, Ken Erik Lien, skryter på seg verdensrek­ord i kjapp saksbehand­ling.

– Vi må bruke penger på naeringsli­vet nå, og dette er et ledd i det, slår Lien fast.

Endring

Det er R8 Edge som har designet og utviklet nettstedet.

– Alle forretning­ene har fått opplaering. Det som er felles for alle er en takknemlig­het for denne hjelpen, og de har et stort pågangsmot. Jeg blir imponert over pågangen, sier Yvonne Aasbø i R8 Edge.

Hun påpeker at tilbud på nett uansett er viktig for butikkene i konkurrans­en med de store aktørene, også i mer normale tider.

– Dette er en mulighet til å endre vanene til folk, sier Aasbø.

– Samholdet mellom alle har vaert bra - butikker, kjøpesente­r, kommune. Når alt dette er over, tror jeg vi kan se tilbake og vaere stolte av at vi fikk til dette, sier Chaer.

 ?? FOTO: ALEXANDER LEHMANN ?? SATSER PÅ NETT: Fra venstre; Ken Erik Lien, Aziz Chaer, Øystein Isaksen, Yvonne Aasbø, Ståle Tveit, Wenche Krätzel og Tore Hammersmar­k.
FOTO: ALEXANDER LEHMANN SATSER PÅ NETT: Fra venstre; Ken Erik Lien, Aziz Chaer, Øystein Isaksen, Yvonne Aasbø, Ståle Tveit, Wenche Krätzel og Tore Hammersmar­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway