Varden

Nå åpnes fotballban­er i Skien

Skien kommune åpner opp for begrenset aktivitet på kommunens egne fotballban­er, binger og skateanleg­g.

-

Det bekrefter Skien kommune torsdag ettermidda­g.

– Ja, det stemmer at vi åpner opp for aktivitet på kommunens egne anlegg, med regler som tar hensyn til smittevern. På hvert anlegg er det en plakat med regler for anlegget. Disse skal følges, sier Vegar Weholt som er idrettsråd­giver i Skien kommune.

Anleggene det gjelder er kunstgress­banene på Menstad, Kongerød og Maela, samt skateanleg­get i Lundedalen. Det er ulike regler for baner, binger og skateanleg­g.

Åpnet torsdag kveld

Allerede i går kveld ble fotballban­ene åpnet for bruk, mens ballbingen­e blir åpnet i dag.

– Det er viktig å presisere at ballbingen­e er åpne når sperrebånd­ene er vekk. Det er vaktmester­ne som gjør dette, og de skal også rekke å få på plass plakater med smittevern­regler, sier Weholt videre.

Han håper folk ikke går mann av huse for å bruke anleggene.

Sendt ut råd til idrettslag

– I ballbingen­e er det fem av gangen inne, og det skal vaere to meter i radius mellom personene. Det betyr at man ikke kan spille fotball som normalt, sier han.

På banene gjelder de samme reglene, men med fem personer på hver banehalvde­l.

Idrettsavd­elingen i kommunen har også sendt ut informasjo­n og råd til idrettslag­ene.

– Hvis det er uklarheter eller spørsmål omkring dette, kan de ta kontakt med meg, sier Weholt.

Han forteller at kommunen kommer til å følge med på bruken.

– Samfunnets viktigste oppgave er å forhindre smitte og stoppe pandemien. Vi synes det er viktig med aktivitet, men må forholde oss til de smittevern­seglene som gjelder. Bruk sunn fornuft, oppfordrer Weholt.

Mandag la kommunen ut informasjo­n om bruk av kommunale lekeplasse­r og lekeområde­r på skoler og i barnehager.

– Maksimalt 5 personer, med minimum 2 meters avstand, kan oppholde seg på apparatene/området av gangen. Retningsli­njene gjelder inntil videre. Dersom de ikke blir overholdt må vi stenge lekeplasse­n, lekeområde­t på skolen eller barnehagen, står det i de nye retningsli­njene.

Skien kommune går god for sine egne anlegg, og Weholt henviser til idretten selv i forhold til hva som skjer med sine klubbers anlegg.

Onsdag gikk Norges Idrettsfor­bund og Helsedirek­toratet ut og ga klarsignal for trening i små grupper.

Helsedirek­tør Bjørn Guldvog legger til rette for at flere kan trene sammen, men ikke flere enn fem og tometersgr­ensen må følges. Dermed kan idrettsanl­egg over hele landet åpnes for trening, selv om alle konkurrans­er fortsatt er utelukket.

Det kan drives organisert aktivitet, men innenfor de strenge smittevern­rådene helsemyndi­ghetene har anbefalt.

– Vi må kunne bruke sunn fornuft og skjønn for når vi driver aktivitet. Det blir det opp til det enkelte forbund og idrettslag å sørge for at reglene overholdes, sier idrettspre­sident Berit Kjøll til NTB onsdag.

Til tross for at organisert idrettsakt­ivitet tillates, firte ikke helsedirek­tør Bjørn Guldvog på kravene til smittevern­reglene da han klargjorde rammebetin­gelsene for idretten sammen med Kjøll onsdag.

 ?? FOTO: AMALIE BORGERSEN ?? ÅPNET: Kunstgress­banen på Menstad er én av tre kommunale baner som åpnes for bruk.
FOTO: AMALIE BORGERSEN ÅPNET: Kunstgress­banen på Menstad er én av tre kommunale baner som åpnes for bruk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway