Varden

Kretsen jobber med flere alternativ­er

Det eneste man vet om idrettsåre­t 2020, er at det blir noe for seg selv. NFF Telemark må ha mange baller i lufta når det handler om terminlist­er.

- Bjorn.borge@varden.no

Bjørn Borge

▶ SKIEN

Mellom 60 og 70 prosent av administra­sjonen i landets fotballkre­tser har fått permitteri­ngsvarsel, inkludert kontorfolk­et på Skagerak Arena.

– Terminlist­er er en prioritert oppgave, sier daglig leder Gaute Brovold.

Samtidig er listene en oppgave som må inkludere mye hvis og dersom.

– Vi jobber parallelt med ulike scenarioer. Totalt er det et stort puslespill, innrømmer sjefen for kretsens daglige drift.

Tre mulige tidspunkt

I kortversjo­n ser man for seg tre muligheter for oppstart av kretserien for store og små:

1. mai: – Det bør gå fint. Da blir det snakk om å få omberammet alle kamper som skulle vaert spilt i april, sier Brovold.

1. juni: – Da blir det mer trøbbel, og mange valg å ta. Først og fremst hva man gjør med kamper som skulle vaert spilt.

15. august: – Da vil det vaere et relevant spørsmål å tenke enkel serie.

Det er lite som tyder på at all fotball slippes løs idet april er ferdig. Folkehelse­institutte­t antyder august før det er realistisk å tenke toppfotbal­l.

– Vi avventer føringer fra sentralt hold, og gjør alt vi kan for å vaere forberedt på alle tenkelige løsninger, forsikrer Brovold.

Eksisteren­de liste

Blir det vedtatt at all fotball venter til etter sommerferi­en, blir det på mange måter «enklere». Da kan man forholde seg til allerede eksisteren­de terminlist­er, og glemme kamper som skulle ha vaert spilt.

Selv om det kan med tid.

– Fotballen har vaert forskånet fra kamper i helger og ferier, men kanskje vi må ty til høstferie, lørdag formiddag eller søndag ettermidda­g. Eller at sesongen pågår til senere på bli trangt høsten enn det som har vaert vanlig. Vi vet ikke, vi må tenke mange muligheter, sier Brovold.

Han utelukker heller ikke kamper i juli, «hvis folk likevel er hjemme».

– Jeg sier ikke at det blir slik, men at vi ser i alle retninger. Seniorlag har allerede blitt invitert til selv å omberamme kamper, og vi ser at vi kan få en utfordring med tilfeller av kampkollis­joner. Men jeg vet at vi får til dette hvis alle legger godviljen til. Vi må bare få avklart når det er mulig å starte.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? VET IKKE: Før eller senere skal fotballens kretsserie­r spilles igjen, men inntil videre må det jobbes med flere mulige starttidsp­unkt.
FOTO: BJØRN BORGE VET IKKE: Før eller senere skal fotballens kretsserie­r spilles igjen, men inntil videre må det jobbes med flere mulige starttidsp­unkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway