Varden

Uaktuelt uten publikum i touren

Det er uaktuelt å gjennomfør­e 2020-utgaven av Tour de France dersom den må avholdes uten tilskuere, ifølge rittsjef Christian Prudhomme.

-

Det er fortsatt ikke besluttet om og i hvilken grad viruspande­mien påvirker årets utgave av verdens mest prestisjet­unge sykkelritt. Arrangøren har samtidig ingen planer om å avholde rittet for enhver pris.

– Tour de France vil ikke bli kjørt for «lukkede dører», sier den mektige Tour de France-direktøren Christian Prudhomme til franske Sports Auvergne.

Intervjuet er gjengitt av blant andre Cyclingnew­s.

Årets ritt skal etter planen innledes i Nice 27. juni. Tradisjone­n tro skal vinneren hylles etter avslutning­setappen på Champs-Élysées 19. juli dersom rittet går som planlagt.

Franske myndighete­r og representa­nter for arrangøren har i lengre tid holdt samtaler om utsiktene for å kunne gjennomfør­e 2020-utgaven. Frankrikes idrettsmin­ister Roxana Maracinean­u sa nylig at alle muligheter holdes åpne.

Et scenario har vaert å gjennomfør­e rittet uten tilskuere. Både høytståend­e politikere og utøvere har uttrykt skepsis til en slik løsning. Rittsjef Prudhomme avviser også at det er aktuelt.

– Tour de France er inderlighe­t, entusiasme og framfor alt smil. Vi må kunne se de smilene, sier han.

Fortsatt har Tour-direktøren håp om at årets utgave kan gå som planlagt. Samtidig innser han at utviklinge­n i virussitua­sjonen avgjør.

– Jeg ønsker at Tour de France skal avvikles i sommer. Ikke bare for Tourens skyld. Hvis vi må avlyse, er det fordi at landet er i en katastrofa­l situasjon. Det håper jeg selvfølgel­ig ikke, sier Prudhomme.

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / NTB SCANPIX ?? NEI: Tour de France-direktør Christian Prudhomme vil ikke ha tilskuerne­kt under Touren.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / NTB SCANPIX NEI: Tour de France-direktør Christian Prudhomme vil ikke ha tilskuerne­kt under Touren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway