Varden

Fotballses­ongen ble stanset – Brugge utpekt til seriemeste­r

-

det i en pressemeld­ing på den belgiske ligaens nettsted.

Styret har dessuten satt ned en arbeidsgru­ppe som skal løse andre sportslige og økonomiske floker som følge av ligastanse­n. Det er foreløpig ikke bestemt hva som skjer med den belgiske cupfinalen mellom Brugge og Antwerpen, som skulle vaert spilt 22. mars.

Arbeidsgru­ppen skal også vurdere hva som gjøres med nedrykk og fordeling av europacupp­lasser. Flere belgiske medier hevder at ingen rykker ned, og at serien utvides med to opprykksla­g neste sesong, ifølge nyhetsbyrå­et Ritzau.

Inntil videre ligger WaaslandBe­veren utsatt til på sisteplass i ligaen.

Beslutning­en om å stoppe fotballen i Belgia kan vaere den første i en lang rekke slike avgjørelse­r i Fotball-Europa. Per dags dato er alle europeiske ligaer utenom den hviterussi­ske stanset inntil videre.

Frigjøring­sdagen 8. mai går uten publikum, mens justismini­ster Monica Maeland gjentok onsdag at nordmenn må vaere forberedt på at 17. mai blir «annerledes».

Likevel satser NFF på at fotballses­ongen skal kunne gjennomfør­es, sier NFFs generalsek­retaer Pål Bjerketved­t til NTB.

– Vi har en ambisjon om å fullføre de største ligaene våre, Eliteserie­n, Toppserien og 1. divisjon, med samtlige kamper, sier generalsek­retaeren i NFF, med forbehold om når sesongen settes i gang.

Startskudd­et for Eliteserie­n har foreløpig blitt utsatt til siste halvdel av mai på grunn av koronautbr­uddet i Norge.

NTB spurte Helsedirek­tør Bjørn Guldvog om hvor sannsynlig han mener det er at norsk fotball må vente på oppstart til sensommere­n eller tidlig høst, med referanse til utsettelse­ne av alle landskampe­r og annen fotball i regi av Uefa.

– Jeg tror det er ganske sannsynlig, og jeg synes det høres ut som et riktig valg (av Uefa). Fotball er en kontaktidr­ett hvor mennesker er i naerkontak­t og der mange berører den samme ballen. Så lenge det er betydelig smitte i befolkning­en, vil også en fotballkam­p utgjøre en betydelig smitterisi­ko, sier Guldvog.

Bjerketved­t sier på selvstendi­g grunnlag at NFF vil gjøre vurderinge­r av oppstartst­idspunkt i god tid før datoene for den nåvaerende utsettelse­n naermer seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway