Varden

Konsert for gatebarn avlyst

I fjor fikk Monica Renate KlevenLøwe inn hele 160.000 kroner på veldedighe­tskonserte­n for gatebarn i Kenya. Nå må hun avlyse årets konsert.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Ibsenhuset har stengt ut april. Veldedighe­tskonserte­n til inntekt for gatebarn-prosjekten­e skulle vaert holdt 26. april. Det hadde blitt den 6. konserten i rekken til inntekt for de viktige gatebarnpr­osjektene i Kenya.

Kan ikke spørre sponsorer nå

– Det er ikke noen annen mulighet enn å avlyse årets konsert. Det er veldig leit. Vi skulle holdt konserten for sjette gang, og inntektene har økt år for år. Pengene skulle blant annet gått til å bygge ut et hjem for voldsutsat­te unge gatejenter med barn, forteller initiativt­aker Monica Renate Kleven-Løwe, som til daglig er laerer på Lunde barneskole i Skien.

– Er det noen mulighet for å få inn penger på en annen måte?

– Nei, jeg kjenner at jeg ikke helt har samvittigh­et til å spørre hverken sponsorer, som selv sliter med korona-følgene om dagen, eller artister, som har mistet en del av sitt levebrød i denne krisen. Nå må vi se på en utsettelse enten til høsten eller neste år. Foreløpig er det ikke mulig å si hvordan det blir.

Skulle vaert i Kenya

Paal Flaata og Aleksander Walmann var to av artistene som skulle vaert med på årets veldedighe­tskonsert. Monica Renate Kleven-Løwe skulle også reist til Kenya i påsken. Den turen er nå naturlig nok kansellert.

– Ja, jeg skulle vaert i Kenya og hentet håndlagde armbånd for å selge her hjemme til inntekt for gatebarnpr­osjektene. Det blir det nå heller ikke noe av.

Prosjekt gatebarn har blant annet finansiert vannbrønne­r, natthjem for voldsutsat­te gategutter og et hjem for tenåringsm­ødre i Kenya

 ?? FOTO: ARKIVRFOTO ?? AVLYSE: Monica Renate Kleven-Løwe må avlyse årets konsert i Ibsenhuset til inntekt for Jans gatebarn i Kenya. Her fra et tidligere arrangemen­t.
FOTO: ARKIVRFOTO AVLYSE: Monica Renate Kleven-Løwe må avlyse årets konsert i Ibsenhuset til inntekt for Jans gatebarn i Kenya. Her fra et tidligere arrangemen­t.
 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? KONSERT: Paal Flaata, Monica Renate Kleven-Løwe og Gøran Grini i forbindels­e med et tidligere konsertarr­angement.
FOTO: ARKIVFOTO KONSERT: Paal Flaata, Monica Renate Kleven-Løwe og Gøran Grini i forbindels­e med et tidligere konsertarr­angement.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway