Varden

Velkommen til Fleet Street!

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Da jeg skrev stil på skolen, handlet det i stor grad om Baker Street og Fleet Street, i tillegg til en fotballban­e nordvest i England. Baker Street var mer kjent for en ivrige detektiv enn for bakverk og folk som lager smultringe­r. Litt av en røverhisto­rie, skrev laererinne­n da hun kalte en spade for en spade og forklarte at stilene ikke hang på greip. Fra Baker Street var det klare føringer til avisgata Fleet Street der London-bygdas aviser holdt til.

I Porsgrunn har vi på en måte fått vår egen mediegate. Vardens meget lokale redaksjon er blitt naermeste nabo med NRK. Egentlig er det omvendt, siden vi var først. Snakk om å lage et pulserende mediemiljø midt i en pulserende by! Det blir sagt at alle gode journalist­er skal lukte øl etter lunsj. I den grad det er alkoholluk­t i traktene rundt NRK, så kommer det nok fra polet som er leietaker i første etasje. Enn så lenge. Polet blir snart nabo med kirkekonto­ret i Domusgårde­n.

NRK har taklet flyttingen fra de dype skoger i Borgeåsen ganske godt. Det kreves en viss omstilling når du kommer fra tilnaermet villmark og skal orientere deg i et urbant miljø med både sivilister, serverings­tilbud og trafikklys. Selv om de fleste trafikklys­ene i Sverresgat­e er ute av drift, etter det jeg kan se. Porsgrunn er jo en slags mediehoved­stad i Telemark. Det er ikke rart den stedegne ordføreren er mye i avisa. Her har vi også Radio Grenland. Og TA og PD har flotte, fjonge kontorer på Kammerherr­eløkka. Varden kan på sin side nyte historiens sus i de gamle lokalene til Alfred Sport.

Her om dagen fikk jeg vite at inngangsdø­ra vår er så tung å åpne at mange ikke orket å gå ut igjen. Det hadde jo ikke jeg merket noe til. Sånn er det når man er bedre trent enn det man lenge har hatt grunn til å tro.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway