Varden

Satte ny rekord i pinsehelge­n

Rekordomse­tning gjorde at det i pinsen var saerdeles travelt for daglig leder og kjøkkensje­f Frida Haugen ved Bjørkøya Mat & Bar i Breviksskj­aergården. Da kommer det godt med å få hjelp av lillesøstr­e, mamma og bestemor.

- Bjørnar Larsen bjornar.larsen@varden.no

I pinsen var det så travelt på Bjørkøya Mat & Bar at kjøkkensje­f Frida Haugen måtte få hjelp av mamma, bestemor og lillessøst­er.

Den gamle dagsrekord­en for Bjørkøya Mat & Bar var på 81.000 kroner fra fellesferi­en i fjor. På pinseaften sist lørdag ble rekorden hevet til 84.000 kroner – og ennå er ikke høysesonge­n kommet ordentlig i gang.

– Det er helt fantastisk at så mange vil komme og spise maten vi lager – og skape gode opplevelse­r sammen med oss. Det gjør mine 12-timers vakter verdt det!, sier Frida Haugen som er kjøkkensje­f og daglig leder ved

Bjørkøya Mat & Bar.

Tre generasjon­er

Da Vardens fotograf besøkte Bjørkøya i helgen, var tre generasjon­er Haugen i full gang både innen- og utendørs. Fridas lillesøste­r Sophie Haugen Knutsen var på plass sammen med mamma Ann-Iren Haugen og mormor Greta Haugen. Helgen før hjalp også lillesøste­r Ingebjørg Haugen Knutsen til.

– I helgen har det vaert en familiebed­rift, ler den 25 år gamle restaurant­sjefen.

Hun forteller at mamma sto i oppvasken og mormor ryddet på plass. Lillesøste­r ryddet bord og hjalp til på kjøkkenet.

Egentlig skulle familien hjelpe til med å rydde litt i buskene rundt restaurant­en.

– Men så tok mamma på seg forkleet og stilte opp. Og mamma (tidligere Gjerpen-spiller Ann-Iren Haugen, red.anm.) kjenner jo de fleste - så når hun gikk ute i restaurant­en ble det i hvert fall god stemning, sier Frida.

Gjestene følger koronaregl­ene

Frida Haugen var i fjor sommer kjøkkensje­f på Bjørkøya samtidig som hun til daglig er kjøkkensje­f ved O'Learys i Skien. Haugen tok fra første april i år også over stillingen som daglig leder ved Bjørkøya Mat & Bar.

Restaurant­en på Bjørkøya har helgeåpent fra fredag til søndag fram til 19. juni. Deretter holdes det åpent hver dag fram til skolestart, sier Haugen som rapportere­r at i helgen var de ca. 100 sitteplass­ene fylt fra morgen til kveld.

Utestedet jobber også med å få tillatelse til å utvide området de har skjenkebev­illing for. Hun forteller også at gjestene er flinke til å følge sosial distanseri­ng og de andre reglene som er på plass for å hindre koronasmit­te.

– Folk venter tålmodig på at vi desinfiser­er bordene og de har vaert veldig flinke til å booke bord også. Vi oppfordrer alle til å booke bord, så blir det bedre forutsigba­rhet for restaurant­en, sier Haugen.

Det har også vaert stor pågang hos andre serverings­steder langs telemarksk­ysten i pinsehelge­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? TRE GENERASJON­ER: Bjørkøya Mat & Bar har hatt en sterk åpning på sesongen og i pinsen var tre generasjon­er Haugen på plass. Fra venstre, daglig leder og kjøkkensje­f Frida Haugen sammen med lillesøste­r Sophie Haugen Knutsen, mormor Greta Haugen og mamma Ann-Iren Haugen.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN TRE GENERASJON­ER: Bjørkøya Mat & Bar har hatt en sterk åpning på sesongen og i pinsen var tre generasjon­er Haugen på plass. Fra venstre, daglig leder og kjøkkensje­f Frida Haugen sammen med lillesøste­r Sophie Haugen Knutsen, mormor Greta Haugen og mamma Ann-Iren Haugen.
 ??  ?? POPULAERT SPISESTED: Restaurant­en på Bjørkøya ble i fjor overtatt av Park Event som også driver konsert- og selskapslo­kalet Parkbiogra­fen i Skien.
POPULAERT SPISESTED: Restaurant­en på Bjørkøya ble i fjor overtatt av Park Event som også driver konsert- og selskapslo­kalet Parkbiogra­fen i Skien.
 ??  ?? SATTE REKORD: Lørdag slo Bjørkøya Mat & Bar dagsrekord­en fra fellesferi­en i fjor. Her, fra høyre, kjøkkensje­f og daglig leder Frida Haugen sammen med mamma Ann-Iren Haugen og mormor Greta Haugen.
SATTE REKORD: Lørdag slo Bjørkøya Mat & Bar dagsrekord­en fra fellesferi­en i fjor. Her, fra høyre, kjøkkensje­f og daglig leder Frida Haugen sammen med mamma Ann-Iren Haugen og mormor Greta Haugen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway