Varden

Tinnsjø Kro & Camping konkurs

Det er åpnet konkurs i boet til Tinnsjø Kro & Camping.

-

Det kommer fram av en melding i konkursreg­istret hos Brønnøysun­dregistren­e.

Driverne stengte ned driften i slutten av februar, på grunn av sykdom.

– Klart det er tungt. Vi ha lagt ned enormt mye arbeid for å få kroa til å svive rundt økonomisk. Til tider gikk det ganske bra, men nå ble det for vanskelig, så da var det bare å gå den tunge veien og levere oppbud, sier daglig leder Kjell Robert Korsell til Rjukan Arbeiderbl­ad.

Nå håper han at noen andre finner det interessan­t å starte opp igjen virksomhet der.

– Det fortjener lokalet, Mael som lokalsamfu­nn og Tinn som turistkomm­une. Det å drive spisested og camping med utleie av rom og hytter samtidig er arbeidskre­vende, og den eller de som vil overta etter oss må regne med å jobbe mye. Men det er fullt mulig å drive butikk der, sier Korsell til avisa.

Ifølge advokat Øystein Malmgren, som er oppnevnt som bostyrer for konkursen, er det flere årsaker til konkursen.

– Sykdom er en av dem, som har gjort det vanskelig å drive stedet som ønsket. Og som dermed har satt driverne i en vanskelig økonomisk situasjon. Det er nettopp økonomi som er meldt inn som hovedårsak til konkursen, sier Malmgren.

Han legger til at selve kroa vil bli forsøkt solgt for å dekke inn noe av tapene i konkursboe­t. Underskudd på underskudd Regnskapst­allene viser at selskapet i 2018 hadde driftsinnt­ekter på drøyt 3,3 millioner kroner.

Men tapene var større, for regnskapet viser et underskudd i alle årene siden oppstarten i 2016. Senest i 2018, endte resultatet før skatt på - 313.000 kroner. Regnskap for 2019 er ikke innlevert.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway