Varden

Siv sitt bakeriutsa­lg b

Hae? Har sommeren kommet til Norge?

- Alexander.lehmann@varden.no

Alexander Lehmann

▶ BREVIK

«Ja», er svaret. På lørdag stekte solen, og termostate­n viste godt over 20 grader. Folket har hengt nisselua på hylla, og rettet blikket ut døra.

Pinsehelg. Man kunne komme seg ut igjen. Med koronakris­e, sosial distanseri­ng, karantener, avlyst påske og en amputert 17. mai var det noe uforløst denne helgen.

Varden tok seg turen innom Brevik, med formål om å slå av en prat med baker og innehaver av bakeriet Ikke Bare Brød, Siv Svolsbru.

Nytt

Denne helgen stilte hun nemlig opp med et slags «pop up» bakeriutsa­lg, i den gamle grønne kiosken på Fisketorge­t. Dette skal det bli mer av i sommer, for å et litt annet sted å selge varer når bakeriet i Tordenskio­ldsgate 6 er stengt i juli.

– Når så å si alle arrangemen­ter ble avlyst, måtte jeg gjøre noen tiltak, sier Siv Svolsbru til Varden.

Det er utpå lørdag ettermidda­g. Hun åpnet utsalget klokken 11, og fra første stund var det kø utenfor kiosken. Vardens utsendte måtte pent vente på sin tur.

Sommerstem­ning

Det var utvilsom sommerlig stemning i Brevik. Lange køer utenfor isbarene, småbåter som gled inn i havna, og folk som nyter ettermidda­gspils langs vannet.

Fra bakeriet i Porsgrunn hadde Siv fylt bilen til randen med loff, rundstykke­r, scones og foccacia. Når vi prater med henne er det et par rosinbolle­r og en håndfull sitronkjek­s igjen.

– Jeg åpna klokka 11, det har gått i ett siden da, jeg vet ikke hva klokka er nå en gang.

– Den er 13.15.

– Å, kjaere vene!

Mens vi snakker kommer det stadig bort folk som lurer på om det har kommet for sent. Dessverre, får prøve igjen neste lørdag.

– Jeg klarer ikke bake mer. Dette er maks kapasitet, slår hun fast.

Siv forteller at ideen om et utsalg i Brevik har vaert der lenge.

– Vi har kikket på denne vakre bua lenge, og i år var den ledig, smiler hun.

Får låne bua

Det er Brevik Historiela­g som eier den, og som lar henne bruke den til å selge brød og bakst. Ikke Bare Brød delte en sak på Facebook-siden sin om utsalget i Brevik. Posten ble likt over tusen ganger, og Siv kan fortelle at den er sett av over 30.000 mennesker!

Ikke rart det ble kø på lørdag. – Dere traff jo med åpningsdag­en?

– Ja, det er kjempefint! Det har vaert mange lokale som har handlet, men også flere av mine faste kunder har kommet hit, og flere langveisfr­a. Jeg har en ekstremt lojal kundegrupp­e, sier hun.

Bakeriet i Porsgrunn er åpent som vanlig fram til juli. Siv kommer altså å stille opp i bua hver lørdag fram til juli, og vil vaere der på vanlige åpningsdag­er i de tre ukene i juli, når bakeriet ellers er stengt.

– Nå blir det ikke noe saerlig sommerferi­e, så da er jeg her. Så godt tatt imot jeg er av Breviksfol­ket er rørende, sier hun.

Nå har det hele roet seg ned, tomt for bakevarer og på tide å pakke sammen.

– Nå skal jeg ta meg en kopp te på trappen her.

 ??  ?? TOMT: Det er tomt for bakevarer i bua når vi snakker med Siv Svolsbru.
TOMT: Det er tomt for bakevarer i bua når vi snakker med Siv Svolsbru.
 ??  ?? STEMNING: Det var idyllisk stemning på lørdag.
STEMNING: Det var idyllisk stemning på lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway