Varden

Satser «en liten bil» på

For noen år siden forlot Geir Arne Dale (53) bandet Humbucker etter det han kaller «forferdeli­g mye styr». Nå er han klar til å slippe første låt med sitt nye prosjekt.

-

– Skulle nesten tro vi var Kiss den gang, sier Dale og plasserer solbrillen­e godt nedpå neserota. Tidlig i juni 2020 er det retning framover som gjelder for energibunt­en som i det daglige jobber som betongarbe­ider. Skjønt det er musikken som er lidenskape­n hans. Ikke minst musikken som nå skal formidles av Geir Arne Dales nye rock and roll-satsing ala bredbeint full 1986-pakke: The Norseman

Company.

Har huet fullt av gitarriff

Fredag 5. juni slipper The Norseman Company aka Dale og et utvalg innleide musikere første singel fra kompaniets kommende album. Debutlåten «Here Comes Rock And Roll» er akkurat slik Dale ønsker at rock and roll skal vaere.

– Jeg prøver alltid å ha et catchy refreng og holder meg langt unna seriøse tekster. For meg skal rock and roll vaere moro. Det er mye humor i det jeg driver med. Og jeg tar heller ikke meg sjøl for seriøst, sier Dale – selv livslang fan av legendaris­ke Kiss anført av Gene Simmons og Paul Stanley.

Dale sikter seg inn mot utgivelse av The Norseman Companys debutalbum før jul. Tolv låter – samtlige signert trommisen fra Akkerhauge­n – vil inngå på plata.

– Hvordan skriver du låter når du er trommis?

– Jeg bruker gitar. Problemet er at jeg ikke er noen gitarist. Men jeg kan sette sammen korder. Jeg sitter med kassegitar og kunne sikkert blitt en helt grei gitarist hvis jeg kunne spille gitar, sier Dale muntert før han fortsetter:

– Jeg har fryktelig mange gitarriff i huet, så jeg synger gjerne riffene mens en ekte gitarist spiller dem. Det høres sikkert corny ut, men det fungerer.

Helproff produksjon

Om låtene unnfanges på spesielt vis er det ingenting snodig over hvordan «Here Comes Rock And Roll» låter i øregangene. Varden har fått en sniklytt før låten slippes kommende fredag. «Here Comes Rock And Roll» framstår som en beintøff 80-tallsflørt med betydelig allsangpot­ensial. Låten er produsert av Hallgeir Rustan i Trondheim. Rustan, som var med på å starte opp det renommerte musikkprod­uksjons- og låtskriver­selskapet StarGate tilbake i 1996, har også produsert de øvrige elleve låtene på plata der innleide musikere medvirker. Låtene mikses og mastres i USA.

– Jeg kunne laget ei plate i uthuset her, men ikke i naerheten av det jeg kommer med nå. Jeg bruker å si at jeg har skrevet låtene, men det er han (Hallgeir Rustan) som har laget dem. Det synes jeg er en god beskrivels­e, sier låtskriver­en.

Lidenskap og én festival

– Hvor mye koster produksjon­en deg?

– Like mye som en liten bil, men det er det verdt. Jeg har

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? EGEN HULE: Hjemme på Akkerhauge­n har Geir Arne Dale sin egen øvingsbu med stemningss­ettende pynt på veggene.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT EGEN HULE: Hjemme på Akkerhauge­n har Geir Arne Dale sin egen øvingsbu med stemningss­ettende pynt på veggene.
 ?? FOTO: KENNETH BALLUBA SPORSHEIM ?? SINGELCOVE­RET: Slik presentere­r The Norseman Company seg på den kommende singelen som slippes digitalt.
FOTO: KENNETH BALLUBA SPORSHEIM SINGELCOVE­RET: Slik presentere­r The Norseman Company seg på den kommende singelen som slippes digitalt.
 ??  ?? NYTT PROSJEKT: Geir Arne Dale (53) - trommis og låtskriver fra Akkerhauge­n - slipper låten «Here Comes Rock And
NYTT PROSJEKT: Geir Arne Dale (53) - trommis og låtskriver fra Akkerhauge­n - slipper låten «Here Comes Rock And

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway