Varden

– Det beste som har skjedd meg

Treneren mener at han tilfører laget krydder. Det ønsker Kachi blir tatt med en klype salt. Han vil heller ta en for laget.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Odd er det beste som har skjedd meg som spiller, sier Onyekachi Hope Ugwuadu, eller Kachi blant venner. De kan det bli mange av spår Jan Frode Nornes.

Sola steker på Skagerak Arena, spillerne benytter enhver anledning til å kjøle av sko og hårmanke når kunstgress­et jevnlig vannes, men energinivå­et til Odds nykommer baerer ikke preg av de 30 pluss som eksisterer i underlaget.

Hele tiden interesser­t i ball, hele tiden spillbar, hele tiden engasjert framstår 23-åringen fra Nigeria. Det er et kaldt hode og trivsel som driver ham.

– Beste som har skjedd

– Odd er det beste som har skjedd meg som spiller, sier Onyekachi Hope Ugwuadu, eller Kachi blant venner.

De kan det bli mange av, spår trener Jan Frode Nornes.

– Han er fortsatt ung, men et veldig spennende råmaterial­e. Han krydrer oss, har litt sånn X-faktor, en type som på egen hånd kan skape ubalanse. Respondere­r veldig lett på trening, veldig atletisk, og jeg tror egentlig ikke at han skjønner hvor rask han er, mener treneren.

– Det har han rett i. Jeg vet at jeg er rask, og folk har alltid sagt det, sier angriperen smilende, men legger til at han ikke har fakta som viser eksakt hvor kjapt det går unna.

Kommer naturlig

Med latter forteller Kachi at han utfordret Rashad Muhammed, kjent som lynrask angriper i sin tid i Sarpsborg, på både 30, 40 og 60 meter.

– Men jeg er ikke så opptatt av dette med å vaere rask. Det kommer helt naturlig for meg, og er en del av meg som fotballspi­ller. Gikk det bare på fart, kunne jeg drevet med friidrett, ikke sant?

Smilene sitter tett hos spilleren som gikk veien via Sarpsborg, noen utlån og Sandnes Ulf.

– Det er én av fordelene ved Kachi. Han kommer hit ferdig avklimatis­ert til norsk fotball, sier Nornes.

Men om han har erfaring med hvordan man tenker ball i Norge, understrek­er Kachi at det er først nå han føler å vaere på rett sted.

Som videregåen­de

– Dette er min beste overgang. Nå er jeg i en klubb der jeg blir sett, får sjansen til å utvikle meg og blir skolert. Det er som å gå fra ungdomssko­le til videregåen­de. Tidligere har jeg blitt bedt om å gjøre det eller det på banen. Her blir jeg forklart hvorfor og hvordan. Odd er helt perfekt for meg.

Angriperen sier at utlånsperi­oder alltid har ført til en følelse av å vaere en som ikke prioritere­s, og at det i Sandnes ble mest et spørsmål om å utnytte ferdighete­ne – ikke videreutvi­kle.

– Her må jeg laere noe hele tiden. Defensive løp, oppgaver på banen. Jeg gleder meg til hver eneste trening.

– Visste du forresten at mitt første mål som profesjone­ll spiller ble scoret mot Odd? Der borte, tilføyer Kachi og peker mot det nordre målet, der han fikk drømmetref­f. På overtid av en kamp Odd ledet 1–0 i 2015.

Mistet faren

Han fikk en tøff innledning på sitt nye liv. I november mistet Kachi sin far, og vedgår at det har vaert tøft.

– Min mor sier at jeg må vaere veldig sterk, siden jeg var tilbake her i januar og startet på en ny utfordring. Jeg savner ham veldig mye, akkurat som jeg gjerne skulle hatt kona og datteren min her. Men, jeg har erfart at det er helt nødvendig å konsentrer­e meg om en ting av gangen.

Håpet er at fruen og datteren kommer når grenser igjen åpnes, uten bekymring for virus.

– Nå er livet mitt at jeg bare tenker trening eller kamp når det er neste oppgave, kommer meg hjem, spiser slapper av og så holder kontakt med familien, sier han som har planer om å spille med en T-skjorte under Odd-trøya.

– Med bilde av faren min. Da får han liksom vaert med meg.

Vaere lagspiller

Hva folk skal forvente av Kachi? Det er der han er mindre opptatt av å snakke i jeg-form.

– Fotball er lagspill. Jeg ønsker at det skal komme klart fram at jeg gjør min jobb for laget. Det handler ikke om meg, men om Odd, sier han.

På samme måte trekker han fram prestasjon­er for Odd som løsningen for veien videre. Kachi legger ikke skjul på at han har ambisjoner om noe enda større, men har nedlagt forbud mot å tenke på det nå.

– Spania, den fotballen og det klimaet? Selvsagt fristende, tilstår han smilende. Men han trekker fram det han mener er kloke ord han har hørt.

– En sa at man er bekymret hvis man lever i fortid, engstelig hvis man lever i framtid, men har fred i sjel og sinn hvis man lever i nåtid. Der er jeg.

– Med en lys framtid?

– Hehe, ja. Min framtid er så lys at du trenger solbriller.

Hehe, min framtid er så lys at du trenger solbriller.

Kachi, Odd-spiller

 ??  ??
 ??  ?? TRIVSEL: – Odd er det beste som har skjedd meg som spiller, sier Kachi, som stortrives i klubb og miljø. Det håper han skal bidra til enda mer utvikling.
TRIVSEL: – Odd er det beste som har skjedd meg som spiller, sier Kachi, som stortrives i klubb og miljø. Det håper han skal bidra til enda mer utvikling.
 ??  ?? KRYDDER: Kachi kan tilføre Odd krydder, er spådommen til trener Jan Frode Nornes. Selv er 23-åringen veldig opptatt av å vaere lagspiller.
KRYDDER: Kachi kan tilføre Odd krydder, er spådommen til trener Jan Frode Nornes. Selv er 23-åringen veldig opptatt av å vaere lagspiller.
 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ??
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway