Varden

Gir håp til Sverige-hungrige

-

▶ Regjeringe­n jobber for at en løsning for karantenef­rie reiser mellom ulike regioner i Norden vil vaere på plass innen

15. juni, sier helseminis­ter Bent Høie (H).

– Vi har funnet en løsning sammen med Danmark, og vi jobber for en tilsvarend­e løsning med de andre nordiske landene, sier helse- og omsorgsmin­ister Bent Høie (H) til NTB.

– Smittesitu­asjonen er veldig ulik i de ulike delene av våre naboland. Og vi tenker at man kan forholde seg til ulike deler i nabolanden­e, ikke bare selve grensen mot et land, sier han.

Det kan gi håp for de over 12.400 nordmennen­e som har hytte i Sverige.

Over 5.500 av dem har undertegne­t et opprop der de krever et klart svar på om de kan få bruke hyttene sine i sommer – uten karantenep­likt. Mange har hytte i Västra Götaland, der det ifølge svensk statistikk er få koronasmit­tede.

– Vi ønsker ikke å ha grenser i Norden som er unødvendig­e, slår Høie fast. Nordmenn utgjør også om lag en firedel av alle turister i Sverige, og Sverige har bedt Norge vurdere å lempe på innreisefo­rbudet fra regioner langs grensen der det er lite smitte.

– Det er jo dette som er vårt forslag. Dette er løsningen vi har funnet med Danmark, og som vi ønsker å finne med Sverige, sier Høie, som opplyser at han har diskutert saken med den svenske helseminis­teren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway