Varden

Setter i gang til uka

Jobben med å anlegge gangvei langs Gulsetvege­n starter i neste uke.

- Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no ▶ SKIEN

Veien vil vaere delvis stengt fram til oktober neste år. Da vil gående og syklende ha fått sin egen veibane, men det er enda en grunn til at det må graves fra Strømdal og ned til Falkumbrua: Kommunen trenger nye rør til vann og avløp.

42 millioner

Fortau langs Gulsetvege­n er opprinneli­g et prosjekt som skulle betales med 46 bypakkemil­lioner. Men siden kommunen trengte nye rør i bakken, har det blitt et spleiselag.

I forrige uke ble kontrakten undertegne­t i Skien. Sannidalen­treprenør GS Maskin skal stå for jobben. Det var en av de siste tingene Trond Ballestad (Sp) gjorde som vikarieren­de ordfører. Rammen er på 42 millioner kroner inkludert moms. Av det utgjør vann- og avløp for cirka en tredel.

– Gulsetvege­n er smal og krevende for alle trafikantg­rupper. Med nytt fortau blir det endelig bedre framkommel­ighet og økt trafikksik­kerhet for alle de som sykler og går her, sier ordfører i Skien Trond Ballestad på nettsidene til Bykka.no. Han legger til at det nye vann- og avløpsanle­gget skal gjøre vannforsyn­ingen sikrere. Det er sektor for samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskomm­une som har byggeledel­sen i prosjektet, som ble forsinket nesten halvannet år.

Det skjedde fordi flere grunneiere hadde innvending­er, både om innløsings­pris og veivedlike­holdet: Først mistet man «halve hagen», samtidig som kommunen nektet å måke den nye innkjøring­a man ble påtvunget. Slikt var ikke lett å svelge.Nå er imidlertid både eiendomssk­jønn og forsinkels­ene historie.

– Vi er veldig glade for å komme i gang med dette prosjekter­t som har vaert ønsket lenge, sier sektor direktør Gunnar Berg

Treidene i fylkeskomm­unen på Bypakkas nettside. GS Maskin har begynt å rigge seg til med brakker, og kommer til å starte for fullt i neste uke.

– I første omgang vil det bli ryddet opp i vegetasjon. Siden vil det bli gjennomfør­t noe sprengings­arbeid. Det kan bli stengt for gjennomkjø­ring i perioder, og fram til ferien vil det bli manuell dirigering, sier prosjektle­der Brian Lund i fylkeskomm­unen til Varden.

40 meter om gangen

Etter ferien bør man regne med at gata vil vaere stengt for gjennomkjø­ring, stort sett fram til oktober 2021.

– Det vil bli jobbet med strekninge­r på 20 til 40 meter om gangen. Og da kan det hende noen huseiere midlertidi­g vil miste atkomsten til veien. De berørte vil bli varslet før det

skjer, og alle får et informasjo­nsskriv om framdrifte­n. Det lager vi nå, sier Brian Lund.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? STENGES: Det blir graving i og langs Gulsetvege­n i vel et år framover. De myke trafikkant­ene får egen vei, mens kommune får nye vann- og avløpsrør.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD STENGES: Det blir graving i og langs Gulsetvege­n i vel et år framover. De myke trafikkant­ene får egen vei, mens kommune får nye vann- og avløpsrør.
 ?? FOTO: TOR ARVID A. GUNDERSEN ?? UNDERTEGNE­R: Ordfører Trond Ballestad (Sp), prosjektle­der Brian Lund fra fylkeskomm­unen, daglig leder Asbjørn Pedersen i GS Maskin og direktør Gunnar Berg Treidene i sektor for samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskomm­une undertegne­r kontrakten om Gulsetvege­n i Skien.
FOTO: TOR ARVID A. GUNDERSEN UNDERTEGNE­R: Ordfører Trond Ballestad (Sp), prosjektle­der Brian Lund fra fylkeskomm­unen, daglig leder Asbjørn Pedersen i GS Maskin og direktør Gunnar Berg Treidene i sektor for samferdsel, miljø og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskomm­une undertegne­r kontrakten om Gulsetvege­n i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway