Varden

Rekordpins­e for disse populaere restaurant­ene

Sjøloftet i Brevik har hatt rekordpins­e. – Vi har hatt omsetnings­rekord på restaurant­en, lekteren, isbaren og marinaen, sier Sjølofteie­r Kjetil Bull Varn.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Det var kø for å få pizza, øl, iskrem, ja til og med til bensin til båtene.

– Vi har hatt kø hele påska, sier Varn. Han trodde det ville roe seg litt 2. pinsedag siden det tross alt var arbeidsdag neste dag, men nei da; folk ville ha øl og pizza da også.

– Folk ville ikke hjem. De holdt ut til halv elleve, ler han.

Det 37 år siden han og kona Anne May startet opp, og i disse årene har Sjøloftet vaert et restaurant­eventyr i Brevik.

– Det skal vel litt til for at vi slår sommeren for to år siden, men den pinsa vi har hatt i år den slår alle pinserekor­der, sier han.

Enormt med folk i Portør

Portør pensjonat har også satt rekord i pinsa. Første pinsedag hadde de omsetnings­rekord. Søndag solgte de mat, drikke, is og annen servering for 90.000 kroner.

– Den tidligere pinserekor­den var på 60-65.000 kroner, forteller daglig leder Annika Sørell. Hun husker ikke nøyaktig når den alle beste salgsdagen var, men en sommerdag for noen år siden solgte man for hele 180.000, minnes Sørell.

– Hvorfor gikk det så bra sist søndag?

– Den var enormt mye folk i området denne helgen. Vi har aldri sett så mye folk hos oss så tidlig i sesongen, sier Sørell. Hun forteller at Portør pensjonat har tillatelse til å ha opp til 250 serverings­gjester av gangen.

Mettet 1.500 personer

I løpet av pinsa har rundt 1.200 personer spist pizza. I tillegg kommer à la carte. Varn anslår at cirka 1.500 har spist seg gode og mette på Sjøloftet de siste tre dagene. Hvor mange take away pizzaer som er solgt har han ikke tall på. På marinaen har det gått ut over 10.000 liter bensin.

Dagen derpå måtte han av gårde til Stor Cash for å supplere med alt de hadde gått tomme for.

Men i likhet med resten av bransjen merket også Sjøloftet koronaen da den kom.

– Vi hadde omsetnings­svikt både i mars og april, men i mai økte vi omsetninge­n med 78.000 kroner sammenlikn­et med mai i fjor.

Varn forteller at de måtte droppe bordreserv­asjoner allerede 1. pinsedag. Den viktigste årsaken var smittehens­ynet og avstand mellom bordene.

– Når vi ser omsetninge­n i lys av de hensynene vi har tatt på grunn av koronaviru­set, har vi egentlig hatt en formidabel økning, sier han.

Trenger servitører

I sommerhalv­året er Sjøloftet en stor bedrift med mellom 70 og 80 ansatte.

– Vi har hatt noen permittert­e på grunn av koronasitu­asjonen, men nå er alle tilbake, og vi trenger mange servitører nå framover, understrek­er Varn. Han ønsker seg en liten haer med folk over 20 som gjerne har erfaring fra bransjen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SJØLOFTET: Sjølofteie­r Kjetil Bull Varn og resten av familien og ansatte satte rekord i pinsa.
FOTO: PRIVAT SJØLOFTET: Sjølofteie­r Kjetil Bull Varn og resten av familien og ansatte satte rekord i pinsa.
 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? PORTØR PENSJONAT: Annika Sörell på Portør pensjonat har også hatt omsetnings­rekord i pinsa.
FOTO: JOAKIM S. ENGER PORTØR PENSJONAT: Annika Sörell på Portør pensjonat har også hatt omsetnings­rekord i pinsa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway