Varden

Nye prognoser viser svimlende Odd-tap

Sjusifret tap hver eneste måned.

- Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Odds ballklubb taper penger, store penger, på grunn av koronakris­en. Nå er prognosene oppjustert.

– Denne situasjone­n er dramatisk for oss. Tidene er harde, for å si det slik. De foreløpige prognosene sier et tap på rundt 18 millioner kroner. Da er alt medregnet, sier Håndlykken.

– Vil noe rette seg etter at dere får kompensert billettinn­tekter fra statens krisepakke?

– Ja, det hjelper selvfølgel­ig noe. Men billettinn­tekter utgjør under ti prosent av våre om lag 85 millioner budsjetter­te kroner. Det er fremdeles en del millioner igjen.

Håper på bedre ordning

Håndlykken håper at kultur- og likestilli­ngsministe­r Abid Rajas intensjone­r kommer fram til klubbene.

– Tror du at kompensasj­onsordning­en vil bli bedre?

– Ja, det tyder jo på det. Men det Abid Raja «lover» skal først gjennom politisk behandling og så skal Lotteri- og stiftelses­tilsynet sette kriteriene får tildeling. Det er først da man får se om midler kan søke om midler. Før det kommer dit kan mye skje.

– Hvilke konsekvens­er får dette?

– Først og fremst vil det ha noe å si på inngangen til 2021. Da i forhold til lønninger, antall ansatte og generelle kutt, forklarer den daglige lederen, som viser videre til Økonomi- og administra­sjonssjef Martin Dalin.

Mye usikkerhet

Han svarer utfyllende.

– Tallene er fremdeles veldig usikre, både fordi vi ikke vet når vi kan ta imot publikum fra og fordi vi ikke vet hvordan krisen slår ut i naeringsli­vet. Vi er sterkt avhengig av begge deler, skriver han i en e-post der han blir spurt om hvor mye Odd taper i de forskjelli­ge inntektsom­rådene, som sponsor, billett, parkering, leie, grasrot, spillersal­g o.l.

I 2019 hadde Odd for eksempel 40,77 millioner kroner i reklameog sponsorinn­tekter.

– Gitt at et flertall av kampene skal spilles uten publikum, viser estimatene et bortfall av kampbillet­tinntekter på 3,3 millioner kr sammenlikn­et med vedtatt budsjett. I tillegg kommer bortfall av kampbillet­tinntekter som del av sponsorate­t som bortfaller. Totalen i inntektsbo­rtfall mot budsjett for reklame-/sponsorinn­tekter er nå på 11,6 millioner kr. Begge disse tallene er som sagt svaert usikre, skriver Dalin.

– Det er også tap knyttet til andre salgsinnte­kter (650 000 kr), inntekter for utleie av anlegg og andre inntekter (1.030.000 kr), f.eks. grasrotmid­ler, spillemidl­er fra ferjeselsk­ap, inntekter fra cuper og turneringe­r og redusert prosjektst­øtte, skriver han videre.

Tap på spillersal­g

Dalin trekker også fram «spillersal­g» som et tapsområde. Klubben har budsjetter­t med fem millioner i salg.

– Også knyttet til spillerlog­istikk forventer vi et tap mot budsjett på 2,1 millioner kr. Også til disse tallene knytter det seg usikkerhet, og vi tar høyde for at inntektsbo­rtfallet samlet sett kan bli både lavere og høyere.

– Hvor mye håper dere å få tilbake i kompensasj­on?

– Vi har et håp om å kunne motta rundt 5,7 millioner kr samlet i kompensasj­on fra idrettspak­kene, men vi får ikke beregnet søknadsbel­øp her før ordningen er lagt ut via Lotteri- og stiftelses­tilsynet. Vi håper det kan skje i løpet av sommeren, og at første tilførsel av kompensasj­on vil kunne skje i august.

«De foreløpige prognosene sier et tap på rundt 18 millioner kroner. Da er alt medregnet»

Einar Håndlykken, daglig leder

 ??  ?? TOMME TRIBUNER: Fore løpig e e stimate r vise r e t bortfall av kampbille ttinnte kte r på 3,3 millioner kr sammenlikn­et med vedtatt budsjett.
TOMME TRIBUNER: Fore løpig e e stimate r vise r e t bortfall av kampbille ttinnte kte r på 3,3 millioner kr sammenlikn­et med vedtatt budsjett.
 ??  ?? DRAMATISK: Situasjone­niOdder i følg e Einar Håndlykke n dramatisk.
DRAMATISK: Situasjone­niOdder i følg e Einar Håndlykke n dramatisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway