Varden

Straffes ikke for Floyd-markering

-

▶ Spillerne som i helgen feiret scoringer i Bundesliga med solidarite­tserklaeri­nger til avdøde George Floyd vil ikke bli straffet, melder Tysklands fotballfor­bund.

Disiplinae­rutvalget i DFB har ifølge en uttalelse på forbundets nettsted besluttet at det ikke blir opprettet disiplinae­rsak mot Achraf Hakimi, Jadon Sancho (begge Borussia Dortmund), Weston McKennie (Schalke) eller Marcus Thuram (Borussia Mönchengla­dbach), som alle markerte sympati med avdøde Floyd og motstand mot rasisme. Det samme gjelder Köln-spiller Anthony Modeste, som gjennomfør­te sin markering mandag kveld.

Utvalget gjør det også klart at det ikke vil bli reagert mot spillere som gjør lignende markeringe­r i serierunde­ne framover.

– Naturligvi­s forholder vi oss til Fifas og DFBs regelverk, men i dette konkrete tilfellet dreier det seg om antirasist­iske markeringe­r fra spillere som dermed står opp for verdier DFB støtter fullt ut. Derfor vil det ikke bli reagert, sier Anton Nachreiner, som er leder av disiplinae­rutvalget.

Avgjørelse­n får full støtte fra Tysklands fotballpre­sident Fritz Keller.

– Dette gjorde meg glad. DFB er står opp mot alle former av rasisme, diskrimine­ring og vold og fremmer toleranse, åpenhet og mangfold. Derfor har spillernes aksjoner vår respekt og forståelse, sier han. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway