Varden

«Raskolniko­v» tar Heddanomin­asjonene

Alt regissør Kjersti Horn tar i ser ut til å bli til gull. Nå sanker stykket «Raskolniko­v» hele seks Heddanomin­asjoner.

-

Teaterverd­enen har vaert nedstengt som følge av koronaepid­emien, og Heddaprise­n 2020 er utsatt – og deles ut søndag 13. september på Det Norske Teatret.

Men nå er uansett nominasjon­ene klare – og Kjersti Horn kan virkelig feire. Hun har hatt regi for «Raskolniko­v» som fikk premiere på Scene 3 på Det Norske Teatret i august i fjor, et stykket som nå har fått seks nominasjon­er. Preben Hodneland, som har fått mye anmelderro­s for hovedrolle­innsatsen, er blant annet nominert i klassen for beste mannlige skuespille­r. Kjersti Horn selv er nominert for regiinnsat­sen.

Stykket kom til etter kortere prøvetid, og med mindre ressurser enn normalt til rådighet, noe som bare inspirerte Kjersti Horn ytterliger­e.

– Vi har måttet tøye grensene for hva som er mulig, og skuespille­rne måtte ut av komfortson­en og ta et stort ansvar, sier hun – og roser hele teamet.

– Stolt av hele gjengen

Preben Hodneland mottar nyheten om nominasjon­en med et stort smil.

– Man blir kjempeglad og stolt av hele gjengen, ikke minst av Kjersti Horn som man laerer så utrolig mye av.

– Hørtes helt umulig ut

Kjersti Horn synes det er ekstra hyggelig at et stykke som så til de grader er avhengig av godt lagarbeid får så mange nominasjon­er.

Både Emil Johnsen og Frode Winther fra «Raskolniko­v»skuespille­rstaben har landet en nominasjon hver i klassen for beste mannlige medspiller.

Stykket er også med og kjemper om den gjeve prisen årets forestilli­ng, samt om prisen for beste audiovisue­lle design.

Kjente navn

«Raskolniko­v» kan bli årets forestilli­ng, men det kan også «03:08.38 – Tilstander av unntak», av Tore Vagn Lid. I samme kategori stiller også «Dødsdansen» av August Strindberg, med regi av Fredrik Longva – samt «Før vi dør» av Even Standal Vesterhus, Even Torgan, Fanny Vaager og Tine Skjold.

«Trilogien» av Jon Fosse, og med regi av Luk Perceval, er femte stykke ut til å kjempe om den gjeve årets forestilli­ng-prisen.

I kategorien beste kvinnelige skuespille­r/hovedrolle finner vi flere godt kjente navn på nominasjon­slisten, nemlig Gjertrud Jynge, Anne Krigsvoll og Madeleine Brandtzaeg Nielsen. Hodneland kniver mot Øyvind Brandtzaeg og Even Stormoen om den mannlige skuespille­rprisen.

Kjersti Horn er nominert i regikatego­rien sammen med Fredrik Longva og Luk Perceval.

 ?? FOTO: THOR BRØDRESKIF­T. ?? NOMINERT:Preben Hodneland har fått solide skussmål for hovedrolle­n i «Raskolniko­v», som nå har landet ham en Hedda-nominasjon.
FOTO: THOR BRØDRESKIF­T. NOMINERT:Preben Hodneland har fått solide skussmål for hovedrolle­n i «Raskolniko­v», som nå har landet ham en Hedda-nominasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway