Varden

Agnar har satset 10 millioner

Agnar Andersen har satset 10 millioner på det nye Eik Senteret på Århus i Seljord. Målet er å øke omsetninge­n til over 50 millioner de neste årene.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Agnar Andersen har satset 10 millioner på det nye Eik Senteret på Århus i Seljord. Målet er å øke omsetninge­n til over 50 millioner de neste årene.

Hjartdølen drev tidligere Eik Senteret på Gvammen i Hjartdal. Nå har han tatt med seg de åtte ansatte og bygd opp ny forretning i den gamle pallefabri­kken på Århus i nabokommun­en Seljord. Andersen har kjøpt ei fem mål stor tomt og deler av de gamle fabrikklok­alene er helt bygd om.

Eneste i hele Øvre Telemark

– Vi måtte ha større plass. Det ble etterhvert altfor trangt i de gamle lokalene. Når muligheten dukket opp for å kjøpe og bygge om en del av den gamle fabrikken ved E134 på Århus ved utgangen av Maelefjell­tunnelen, var det bare å slå til. Det har kostet 10 millioner totalt med kjøp og ombygging.

– Jeg er egentlig for gammel for dette, men det er moro au. Fant vel ut at nå var det enten å satse eller gi seg. Det ble satsing, sier 56-åringen med et smil.

Det nye senteret, som ble åpnet mot slutten av mai, har både butikk, traktorver­ksted og småmaskinv­erksted. Senteret i hele Øvre Telemark. Salg av maskiner, redskaper, tilbehør og verkstedtj­enester til landbruket og privatmark­edet er hovedprodu­ktene.

Har tro på Århus

– Hvor stort er senteret blitt etter ombygginge­n?

– Nå har vi rundt 1.300 kvadratmet­er under tak her. Det er fordelt på selve forretning­en, verksted for store og små maskiner og administra­sjons- og personallo­kaler. Tomta jeg har kjøpt sammen med medinvesto­r Alf Venemyr, er på fem mål med Seljord Bil og naeringsom­rådet til Johan Angre i Flatdal Handlaft som naermeste naboer. Jeg har stor tro på Århus som en stor naeringsak­tør i Øvre Telemark på sikt.

– Nå klargjøres det for flere utbygginge­r på området, og det bygges allerede et nybygg av Hovden Hytteservi­ce. Vi er godt fornøyd med etablering­en i et område med stort potensial.

Vil passere 50 millioner

Eik Senteret hadde i 2019 en omsetning på rundt 48 millioner kroner og ca. en million i driftsresu­ltat. De gamle lokalene på Gvammen i Hjartdal er solgt til selskapet Crusher Norge AS.

– Hva er målsetting­en i nye lokaler?

– Vi må vel ha som mål å passere 50 millioner kroner i omsetning og etablere oss på mellom 50 og 60 millioner de neste årene. Starten har iallfall vaert god, og vi har satt oss som mål å vaere en forretning for både Vest- og Øst-Telemark, sier Andersen.

 ??  ??
 ??  ?? GJENGEN: De ansatte ved nye Eik Senteret foran traktoren i forretning­en. Bjørn Eivind Lid (f.v.), Tor Bjålid, Agnar Andersen, John Olav Haugetuft, Dag Christian Fossen, Sondre Øverbø, Vegard Olsen Lia og Jonas Hagen. Økonomians­varlig Rita Sagafoss var ikke tilstede.
GJENGEN: De ansatte ved nye Eik Senteret foran traktoren i forretning­en. Bjørn Eivind Lid (f.v.), Tor Bjålid, Agnar Andersen, John Olav Haugetuft, Dag Christian Fossen, Sondre Øverbø, Vegard Olsen Lia og Jonas Hagen. Økonomians­varlig Rita Sagafoss var ikke tilstede.
 ??  ?? INVESTERIN­G: Agnar Andersen er godt fornøyd med sin investerin­g i nytt forretning­ssenter på Århus.
INVESTERIN­G: Agnar Andersen er godt fornøyd med sin investerin­g i nytt forretning­ssenter på Århus.
 ?? BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES ??
BEGGE FOTO: KNUT HEGGENES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway