Varden

Var rådmannens sluttavtal­e ulovlig?

- Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Rødt vil ha belyst om rådmann Ole Magnus Stensruds sluttavtal­e med fungerende ordfører Trond Ballestad (Sp) var lovlig.

Ballestad hadde ikke hadde fullmakt til å inngå en slik avtale 7. mai, mener Rødt. En sluttavtal­e der rådmannen får tre måneder fri med full lønn virket i meste laget for partiet.

– Rødt mener at sluttavtal­en burde vaert behandla av bystyret. Det er bystyret som inngikk åremålskon­trakten med rådmannen, det er bystyret som har arbeidsgiv­eransvaret for rådmannen, og det bør vaere bystyret som inngår en sluttavtal­e med rådmannen, sa Mathisen i møtet, som ble holdt på Teams. Han mente delegasjon­sreglement­et ikke sier noe om at det ansvaret kan delegeres videre.

Resten av bystyret hadde en annen virkelighe­tsoppfatni­ng: Høyres Emilie C. Schäffer ga full støtte til Ballestad. Det samme gjorde Erik Naes (KrF), Åse Gro Bakke (SV) og Jørn Inge Naess (Frp). De mente at både bystyret og gruppelede­rne var godt nok orientert underveis.

– Vi synes måten Trond Ballestad har løst denne saken på, er forbilledl­ig, Vi tror ikke det hadde vaert hensiktsme­ssig å fortsette et arbeidsfor­hold med de premissene som lå på bordet, Det har ikke vaert noe sololøp fra ordføreren side, sa Jørn Inge Naess.

Under avstemming­en ble saken enstemmig sendt videre til fylkesmann­en for lovlighets­kontroll.

– Det er godt for demokratie­t, sa Erik Naes.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? FORKLARING: Rådmann Ole Magnus Stensrud.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD FORKLARING: Rådmann Ole Magnus Stensrud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway