Varden

Kjørte bil til Kriminalom­sorgen

-

▶ Mannen var dømt for flere tilfeller av bilkjøring uten førerkort, og hadde søkt om å få fotlenkeso­ning. Da han skulle møte opp hos Kriminalom­sorgen, valgte han å kjøre bil igjen. 52-åringen fra Skien viser så liten respekt for loven at han bør straffes strengere enn politiets påstand, mente meddommer Ole Trygve Brekkedale­n Hanssen. Det var ikke de to andre meddommern­e enige i, men det ble en ny dom på fem måneders fengsel for mannen som ikke vil la bilen stå, selv om han ikke har lov til å kjøre den.

Det er mange år siden 52-åringen fra Skien mistet lappen, men gang etter gang blir han tatt for kjøring uten førerkort. Flere ganger har han også kjørt for fort eller blitt tatt i ruspåvirke­t tilstand. Den nest siste dommen fikk han i februar 2019, da han hadde blitt tatt to ganger for å kjøre for fort uten førerkort.

Dommen ble på 75 dagers fengsel, men 52-åringen søkte om hjemmesoni­ng med fotlenke. I august i fjor ble han kalt inn til et møte om dette med en konsulent i Kriminalom­sorgen ved senteret Crux Tilja i Skien. Da valgte han altså å kjøre bil til Tilja, som ligger i Bølevegen. Konsulente­n i Kriminalom­sorgen avlyste da møtet, og 52-åringen ble anmeldt på nytt.

Senere er han blitt tatt to ganger til for kjøring uten førerkort, og den ene gan gen var han i tillegg påvirket av morfin. 52-åringen går til daglig på metadon, men retten legger til grunn at han hadde brukt morfin i tillegg denne dagen.

Politiadvo­kat Kjell Ove Ljosåk foreslo en ny straff på fem måneders fengsel da saken nylig ble ført for Nedre Telemark tingrett. Slik ble også dommen, men den ene meddommere­n syntes altså at man burde slå enda hardere ned på slik «respektløs atferd».

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? KJØRTE HIT: CRUX Tilja i Bølevegen driver blant annet med soning utenfor fengsel. Det var hit mannen kjørte, etter at han nettopp var dømt for kjøring uten førerkort.
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK KJØRTE HIT: CRUX Tilja i Bølevegen driver blant annet med soning utenfor fengsel. Det var hit mannen kjørte, etter at han nettopp var dømt for kjøring uten førerkort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway