Varden

Rossbach forsvarer naboer i betent krangel

Den tidligere landskeepe­ren Einar Rossbach rykker ut og forsvarer ekteparet som ble pålagt å rive et tilbygg i Ulsesundve­gen.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Per Arne Rennestrau­m

▶ PORSGRUNN

Det er i forbindels­e med den betente byggestrid­en i Uleundvege­n ved Ormerfjord­en at Einar Rossbach setter alle kluter til i et brev til kommunen. 55-åringen, med seks kamper for Norges landslag, bor i Ulesundveg­en 186 som er det eneste nabohuset som er bebodd hele året. – Mitt skriv handler om engasjemen­tet nevnte byggesak har skapt i nabolaget. Det er en klar oppfatning at Burchardt er offer for urimelig og vilkårlig behandling med utspring i ubegrunnet naboklage, skriver Rossbach.

– Engasjemen­tet naermer seg forfølgels­e, legger han til.

Rossbach mener at det kun er klager selv som er berørt av utbygginge­n.

– At hytta ligger under 10 meter fra strandlinj­e gjør at allmennhet­ens mulighet til ferdsel i området er og har vaert begrenset i snart 80 år. Tilbygget endrer ikke det faktum.

Bør imøtekomme­s

Rossbach er ikke i tvil om at han snakker på vegne av flere.

– Selv om dette er skrevet på eget initiativ vet jeg at alle andre hyttenaboe­r i sundet er med meg når jeg nå ber om at ny søknad ( .... ) imøtekomme­s.

Varden har ved flere anledninge­r fortalt om ekteparet Burchardt som har brukt tre millioner kroner på et tilbygg som de først fikk lov til å bygge av kommunen, men der en nabo klaget og godkjennel­sen ble opphevet av Fylkesmann­en. Nå har ekteparet lagt på bordet en revidert søknad. Også denne har den ene naboen protestert på.

Avviser forfølgels­e

Det er arkitekt Bjørn Tandberg som har klaget, på vegne av sin mor. Han har tidligere understrek­et overfor Varden at han ikke er en kverulant og at han slett ikke har noe imot at naboen får bygge ut. Han avviser at han driver med forfølgels­e av naboen. Han sier dette om kanonaden fra Rossbach.

– Vi har aldri vaert imot at naboen bygger på tomten og bruker vår rett til å klage. Det er naboen som valgte å bygge før klagen er ferdigbeha­ndlet, sier han.

Rossbach kommer også med en del karakteris­tikker av Tandbergs oppførsel når han er på hytta.

– Til tross for beskjeden bruk greier Bjørn Tandberg på forunderli­g vis å forstyrre den gode ro som eksisterer i området. Det skjer gjennom negativ atferd hvor tankegange­n synes å vaere «alle skal ta hensyn til hva jeg/ vi mener». Alle som lager lyd vaere seg gressklipp, kantklipp, boring i fjell osv. skjelles vilkårlig ut når Tandberg finner det for godt. ( .... ) Tandberg klager når traer på naboeiendo­mmer blir hugget og han klager når traer på naboeiendo­mmer ikke blir hugget. Båtplasser og nabogrense i sjø krangles det også om hele tiden.

– Jeg har aldri pratet med verken Rossbach eller naboen selv. Karakteris­tikkene som brukes mot meg får stå for hans egen regning. Jeg er opptatt av en god dialog med naboene og forholde oss til regelverke­t, svarer Tandberg.

 ?? ARKIVFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? OMSTRIDT: Ekteparet som eier Ulsesundve­gen 214 får støtte av Einar Rossbach.
ARKIVFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M OMSTRIDT: Ekteparet som eier Ulsesundve­gen 214 får støtte av Einar Rossbach.
 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? KEEPER: Einar Rossbach håper tilbygget til nabohytta blir reddet.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN KEEPER: Einar Rossbach håper tilbygget til nabohytta blir reddet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway