Varden

De snudde det

Det så bekmørkt ut for Odd da Start både ledet 1-0 og kjørte over Odd. Så snudde det som ved trylleslag.

- Tom Arne Borgersen og Nils-Tore Olsen sport@varden.no

▶ Onyekachi «Kachi» Hope Ugwuadu og Torgeir Børven fornektet seg ikke da de snudde kampen for Odd mot Start.

▶ – Det er godt å åpne målkontoen igjen etter koronapaus­en, sa Børven etter 2-1-scoringen.

To Odd-scoringer av Kachi og Torgeir Børven i starten av andre omgang, sikret seier til Odd.

– Det smakte med en seier. Det hjelper på, spesielt etter den første omgangen som var svak. Spesielt den siste halvtimen var ikke god nok. Det var godt å snu det i andre omgang. Vi gjorde det en del i fjor også, sier Torgeir Børven.

Trøblet med presset

Skienslage­t trøblet med Starts tidvis høye press, som de også gjorde mot Sarpsborg sist. Sånn sett var det en kamp som passet Kasper Skaanes og de andre Start-spillerne godt.

– Vi kan ikke holde på sånn, mener Børven.

I stedet for å vaere framoverre­ttet, ble mer to skritt tilbake da Odd ble møtt med høyt press.

– Jeg føler at vi tar to steg tilbake mer enn to fram, og da blir vi litt for seine over hele linja. Det blir veldig vanskelig når man ikke får spilt av førstepres­set, så blir det litt mer stresset i situasjone­ne som kommer etter. Det baller på seg, rett og slett, sier Børven etter kampen.

Odd var best innledning­svis, men skapte ikke all verden.

På sørlending­enes første mulighet, som for ordens skyld var en dobbeltsja­nse, scoret Eman Markovic etter at ballen havnet i beina hans litt tilfeldig. 27 minutter var gått da Markovic smalt Start i ledelsen. Like før hadde Sondre Rossbach reddet fra ti meter, og Odd-keeperen var centimeter­e fra å reddet Markovic sitt skudd.

Så mørkt ut

Odds to beste sjanser før pause hadde Fredrik Nordkvelle. Den første headet han rett på Startkeepe­ren og den andre skjøt han på samme måte.

Da det så som mørkest ut, i starten av andre omgang, snudde det plutselig. Kachi scoret sitt andre Odd-mål på to kamper med en distinkt avslutning. Ti minutter ut i omgangen vant Elba Rashani ballen høyt, slo til Torgeir Børven som hadde to valg: Utfordre selv eller sette opp Kachi. Han valgte det siste. Kachi skjøt fra ti meter og sendte Odd inn i kampen igjen.

Det skulle komme mer, for Torgeir Børven fornektet seg ikke. På en Odd-corner brukte han sitt smarte fotballhod­e til å skaffe seg en god posisjon. Ballen havnet hos ham bakerst i feltet, og skuddet var det klasse over. Dermed var Odd i ledelsen i løpet av kort tid.

– Godt med en scoring igjenk, erkjenner Børven som forsøkte å treffe ballen godt og å håpe op det beste.

– Jeg siktet ikke mellom beina til keeperen, sier spissen som avgjorde kampen til Odds fordel.

Odd fortsatte presset, og skapte flere gode sjanser. Tobias Lauritsen kunne hatt to scoringer, mens Bilal Njie og Kachi hadde sjanser til å omsette i scoringer. Kachi var på sin side litt uheldig da hans skudd endte med corner.

På motsatt side av banen fikk Egil Selvik en sjelden sjanse, og leverte så det holdt like etter. Keeperen reddet Odd med en kjemperedn­ing etter avslutning fra kloss hold.

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ??
FOTO: NILS-TORE OLSEN
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? REDDET ODD: Egil Selvik reddet Odd da Start fikk en kjempesjan­se fra kloss hold.
FOTO: BJØRN BORGE REDDET ODD: Egil Selvik reddet Odd da Start fikk en kjempesjan­se fra kloss hold.
 ??  ?? MÅ HEVE SEG: Torgeir Børven (t.h.) mener Odd må heve seg og unngå svake perioder
MÅ HEVE SEG: Torgeir Børven (t.h.) mener Odd må heve seg og unngå svake perioder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway