Varden

Åpner porten til Vardens Idrettsare­na

Alle idrettslag har sin arena. Nå inviterer Varden til en felles, der man kan dele både opplevelse­r og gode råd.

- Bjorn.borge@varden.no

Bjørn Borge

▶ SKIEN

Varden Idrettsare­na på Facebook inviterer alle med tilhørighe­t til en idrett eller et idrettslag til å bli med.

– Vi vet at breddeidre­tten i Telemark står på en grunnmur skapt av dugnadsånd og kreative mennesker. Her håper vi mange blir med og deler både gode øyeblikk og gode ideer, sier Vardens sportslede­r, NilsTore Olsen.

Hva og hvordan?

Hva skal man gjøre når klubbkassa er tom? Hvordan fikk naboklubbe­n opp en tribune på en-to-tre? Hvor mange var egentlig til stede på toppkampen mellom Storm og Pors noen tiår tilbake?

– Vi har ikke alle svar her hos oss, men har gode kontakjter

– og vet at det finnes mange som både vet og kan. Varden Idrettsare­na legger lista veldig lavt med tanke på innhold, og vi tror disse dyktige lederne og utøverne gjerne deler kunnskap, sier Olsen.

For eksempel...

På Facebook-siden nevnes flere eksempler:

– Kanskje du ønsker å skryte av noen du kjenner, som har fått til noe bra på idrettsban­en?

– Er det en ildsjel du ønsker å vise takknemlig­het til?

– Trenger du tips til hvordan man får inn penger til organisasj­onen, gjennom for eksempel dugnad eller søknader?

– Trenger du innspill til treningsop­plegget til laget ditt?

– Er du Odd-supporter og ønsker å høre små innsidedet­aljer fra sportsjour­nalistene om ting som ikke nødvendigv­is står på trykk?

Kan bli saker

Tanken er at ingen innspill er hverken for store eller for små, og at en god dialog eller debatt – i en sportslig tone – kan føre til mye positivt.

Det kan også føre til at Varden tar tak i ideer eller innspill med tanke på å lage egne saker eller reportasje­r.

– Noen ganger vil det vaere aktuelt. Andre ganger har man uansett en arena der man kan opplyse og gjerne skryte litt av prestasjon­er som media kanskje ikke omtaler i brede ordelag, sier Olsen, som ønsker at den nye arenaen også blir en kanal for enkel dialog.

Han er åpen for gode pasninger.

– Vi tar gjerne i mot innspill, og har et klart mål om å vaere aktivt til stede. Om det gjelder tips til saker eller reaksjoner på slike, ris eller ros, er vi takknemlig. Alle tåler et spark bak når det er på sin plass, forsikrer sportslede­ren.

Varden Idrettsare­na har en brukerveil­edning, som blant annet forteller om hvordan man blir med.

Bli medlem

– Vi har valgt å be om at alle som ønsker å bli medlem skal svare på et spørsmål. På den måten blir vi litt bedre kjent med deg og dine interesser, står det.

Det forklares også hvorfor vi gjør det slik, og hvorfor gruppen ikke ligger helt åpen:

– Vi ønsker trygge og konstrukti­ve diskusjone­r og at du skal kunne vaere personlig uten at det vises for andre utenfor gruppen. Glem likevel ikke at gruppen juridisk sett er et offentlig sted.

Idrettsare­naen åpner for at det også «til tider vil dukke opp forskjelli­ge fordeler for deg som er gruppemedl­em.»

Mer åpne

Olsen har lang fartstid i fylkets idrettsmil­jø, og vet hvor stor kompetanse og entusiasme som råder i små og store klubber.

Han vil veldig gjerne at dette blir synlig på den nye arenaen.

– I tidligere tider var det nok mer typisk at man satt på hver sin tue og holdt på med sitt. Min erfaring er at idrettsmil­jøer har blitt mer åpne, og det kan vaere mye å laere på tvers av idretter. Alt fra nytten av spensttren­ing til det å arrangere turneringe­r.

Samtidig er sportslede­ren opptatt av at Varden Idrettsare­na skal vaere for alle.

– Man må ikke ha stekt vafler eller trent et lag i 30 år for å ha noe å bidra med. Husk at idretten er en stor del av det samfunnet vi lever i, favner veldig bredt og engasjerer alt fra den nevnte treneren til de stolte besteforel­drene. Alle disse håper vi kan ha nytte og glede av dette tilbudet, sier han, og legger til:

– Under den verste perioden av koronakris­en fikk mange av oss oppleve hvor viktig våre naermeste er, og samtidig at det mangler en stor del i livet når idretten ligger nede.

 ?? BEGGE OTO: BJØRN BORGE ?? MANGFOLD: Telemarksi­dretten har et mangfold betydelig større enn de draktene vi skaffet til denne invitasjon­en. Ønsket er at flest mulig idrettsmil­jøer vil vaere med i den nye arenaen.
BEGGE OTO: BJØRN BORGE MANGFOLD: Telemarksi­dretten har et mangfold betydelig større enn de draktene vi skaffet til denne invitasjon­en. Ønsket er at flest mulig idrettsmil­jøer vil vaere med i den nye arenaen.
 ??  ?? GLEDE: Det ligger mye arbeid bak den gleden og det engasjemen­tet breddeidre­tten bringer. Varden håper noen kan utveksle ideer.
GLEDE: Det ligger mye arbeid bak den gleden og det engasjemen­tet breddeidre­tten bringer. Varden håper noen kan utveksle ideer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway