Varden

Ultraløp med god avstand

Treungen IL legger opp til «100 meter fellesstar­t», og er skråsikre på at lørdagens alternativ­e motbakkelø­p blir godt innenfor smittevern­reglene.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Det årlige Skuggenatt­en Opp ble avlyst, som de fleste andre arrangemen­t denne våren, men entusiaste­ne i Treungen IL har klart å få til en løsning som er skreddersy­dd den spesielle tiden.

Maks 50

Lørdag blir det nemlig et såkalt ultraløp, med maks 50 deltakere, der planen er opp og ned Skuggenatt­en fem ganger. Det gir totalt 43 kilometer i beina.

– Vi hadde 50 påmeldte i løpet av 24 timer, etter at vi søkte om og fikk godkjent, forteller Treungen-leder Helge Reinholt.

Holder avstand

Ultraversj­onen har sine utfordring­er, men arrangøren har planer klare. Både for en slags fellesstar­t der deltakerne starter med to meters avstand, samt anbefaling om å komme seg opp bratte stigninger uten å benytte tauet som henger der, ha med eget vann, mat og alt av utstyr.

– Responsen tyder på at mange har ventet på noe som dette, sier Reinholt, som har mange telemarkin­ger og både toppløpere og selverklae­rte trimmere på deltakerli­sten.

Med forbehold om at alle møter, siden arrangemen­tet er gratis. Og siden vaermeldin­gen tyder på at det kan bli bløtt?

– Personlig håper jeg på disse 40 millimeter­ne fredag. Da får vi vasket bort pollen, og det blir mindre glatt. sier Treungenle­deren.

Kjaerkomne bidrag

Han vedgår at inntekter fra de årlige løpene vil bli savnet i klubbens regnskap, men ser med glede at mange vippser en gave til turstikont­oen, som brukes til å gjøre turer i et flott terreng enda litt mer trivelig.

Selv om Skuggenatt­en Opp er avlyst, oppfordrer Reinholt og Treungen dem som egentlig skulle deltatt lørdag, til likevel å ta turen til toppen.

– Som en tur. Medaljer ligger klare til alle som kommer og melder at de har vaert på toppen. Vi gjør alt vi kan for å tilrettele­gge for en trivelig dag, men er samtidig veldig opptatt av å følge friidretts­forbundets regler for smittevern. Det er kjempevikt­ig. Husk at vi har regler fordi folk dør av dette, sier Reinholt.

 ?? FOTO: ARRANGØREN ?? KØ: Det kan bli kø enkelte steder, men arrangøren er sikker på at man skal holde seg godt innenfor reglene for smittevern. Blant annet ved å klare seg uten tauhjelp.
FOTO: ARRANGØREN KØ: Det kan bli kø enkelte steder, men arrangøren er sikker på at man skal holde seg godt innenfor reglene for smittevern. Blant annet ved å klare seg uten tauhjelp.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? OPPFORDRER: Skuggenatt­en Opp i 2015. Denne gang blir det betydelig faerre som deltar i selve løpet, men arrangøren oppfordrer folk flest til å ta en tur til toppen.
FOTO: BJØRN BORGE OPPFORDRER: Skuggenatt­en Opp i 2015. Denne gang blir det betydelig faerre som deltar i selve løpet, men arrangøren oppfordrer folk flest til å ta en tur til toppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway