Varden

Nominert til gjev pris

Fredrik Brattberg fra Porsgrunn er nominert til Heddaprise­n, for beste scenetekst.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Den Nationale Scene i Bergen satt opp Fredrik Brattberg sitt stykke «Sørsiden» i fjor høst. Før det hadde ikke dramatiker­en fra Porsgrunn blitt spilt i Norge på åtte år.

Nå er oppsetning­en, i regi av Tyra Tønnesen, blant de nominerte til Heddaprise­n, som er Teater-Norge sitt svar på Oscar. Prisen deles i år ut 13. september.

– Veldig morsomt

Fredrik Brattberg ser ingen grunn til å legge skjul på at han synes det er veldig morsomt å vaere blant de tre nominerte i kategorien «Beste scenetekst».

De to andre nominerte er Even Standal Vesterhus, Even Torgan, Fanny Vaager og Tine Skjold i samarbeid med skuespille­rne for den originale teksten til «Før vi dør» ved

Antiteatre­t og Lars Erik Holter, Ingrid Weme Nilsen og ensemblet for bearbeidel­sen av Ibsens «Villanda» ved Det Norske Teatret.

– Blir sett

Brattberg vant Ibsenbrise­n da han sist gang ble oppført ved et norsk teater. Nå følger han opp med å bli nominert til Heddaprise­n med neste stykke på norsk jord.

I mellomtide­n har stykkene til Brattberg gått sin seiersgang rundt om i Europa, og er den norske dramatiker­en som blir spilt mest i utlandet, bare forbigått av Jon Fosse og Arne Lygre.

Da vi spurte regissør Tyra Tønnesen om hun tenkte om at Brattberg ikke ble spilt i Telemark eller Norge, svarte hun at hun mente at Teater Ibsen burde ha en egen Brattbergf­estival.

– Det positive med å bli nominert til en pris på TeaterNorg­e sin festkveld, er at jeg trolig blir sett. Da kan jeg håpe at flere teatersjef­er og dramaturge­r blar litt ekstra i stykkene mine og vurderer å sette de opp i Norge.

 ??  ?? SPILLES SJELDENT HER: Fredrik Brattberg spilles på mange scener i utlandet, men ikke i Norge. I høst kommer derimot stykket «Sørsiden» opp i Bergen.
SPILLES SJELDENT HER: Fredrik Brattberg spilles på mange scener i utlandet, men ikke i Norge. I høst kommer derimot stykket «Sørsiden» opp i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway