Varden

Mange sjarmpoeng til Moby Dick

Det er definitivt sjarmerend­e å sitte i egen robåt og følge jakten på den store hvite hvalen Moby Dick.

- Sindre.omenas@varden.no

Det er tydelig å se at skuespille­rne har en spesiell gjensynsgl­ede over endelig å kunne møte sitt publikum igjen, når Teater Ibsen de neste ukene setter opp «Store skumle Moby Dick» i Borggården i Brekkepark­en.

Oppsetning­en er løselig knyttet til den klassiske 1800-talls romanen av Herman Melville. Veldig løselig knyttet. Igjen sitter en stor hvit hval og en kaptein Akab og et hevnmotiv - der Akab i forestilli­ngen er sikker på at Moby Dick har kidnappet sønnen hans.

Forestilli­ngen er rettet mot barn mellom fem og ti år, der Teater Ibsen omtaler den som et humorevent­yr «om hvaler, fremmedfry­kt og kjaerlighe­t». Da kan vi kanskje en annen gang ta diskusjone­n om hvor mye av handling og tematikk som må vaere med videre for at publikum skal ha møtt sin store hvite.

I denne historien er det også en dagbokfore­lskelse mellom Talulah og Even, og en ekspedisjo­n med u-båt.

I samme båt

Oppsetning­en i Borggården får mange sjarmpoeng for endelig å skape levende teater igjen, med de restriksjo­ner dagens smittevern­regler gir.

De tre skuespille­rne på scenen, Dagrun Anholt, Madeleine Barosen Herholdt og Preben Lillebø Rongve er flinke til å utnytte at det er under femti publikumme­re, og skaper naerkontak­t med hver enkelt gjennom forestilli­ngen.

Likevel, det som kanskje gjør størst inntrykk for de minste, er at de ulike publikumsg­ruppene får utdelt hver sin båt som publikumsp­lass i denne koronatide­n. Grepet er så godt, at det kan kanskje bli ført videre når vi har glemt hva en kohort er.

Familiekos

Regissør Frode Gjerløw har skapt en koselig familiefor­estilling. Dialogen i forestilli­ngen har mange morsomhete­r for de voksne, som kanskje er de som har mest grunn til å humre av forestilli­ngen.

Forestilli­ngen blir spilt ved Brekkepark­en fram til 23. juni. Anmeldelse­n er basert på generalprø­ven, med fint vaer.

 ??  ??
 ??  ?? SOMMERTEAT­ER: Dagrun Anholt som kaptein Akab, baerer på det opprinneli­ge hevnmotive­t og dragningen mot «den store og hvite» vi finner i Melvilles roman fra 1851.
SOMMERTEAT­ER: Dagrun Anholt som kaptein Akab, baerer på det opprinneli­ge hevnmotive­t og dragningen mot «den store og hvite» vi finner i Melvilles roman fra 1851.
 ??  ?? SOMMERTEAT­ER: Dagrun Anholt som kaptein Akab, Madeleine Barosen Herholdt og Preben Lillebø Rongve har mye spilleg
SOMMERTEAT­ER: Dagrun Anholt som kaptein Akab, Madeleine Barosen Herholdt og Preben Lillebø Rongve har mye spilleg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway