Varden

Dropper betaling for Olavsberge­t

Skien kommune dropper kravet om å få nesten en million kroner for Olavsberge­t.

- Med Skien.

som det var snakk om i januar.

– Blir det fin å bli kvitt «gratispass­asjeren» Skien på eiersiden?

– Det er for så vidt riktig at Skien har vaert medeier uten å ha bidratt med noe. Men det er ingen i Porsgrunn som forventer at Skien skal bruke masse penger på Olavsberge­t heller. Vi ønsker å utvikle det og ha et avklart eierforhol­d, svarer Robin M. Kåss.

To søsken

– Dere har reparert stupetårne­t, som stod i fare for å bli revet og dere har kostet et vannkloset­t, mens Skien har gjort heller lite?

– Vel, man kan vel si at Porsgrunn kommune har tatt seg til rette uten å spørre Skien. Det blir litt som når to søsken arver ei hytte og den ene bruker masse på å holde hytta i hevd mens den andre ikke gjøre noe. Nå har ikke Olavsberge­t noen videresalg­sverdi, fordi det er reservert til bruk for allmennhet­en. Men jeg tror det er greit for begge parter å bytte flyplass mot badeplass. Vi tror Skien på sin side vil stå friere til å videreutvi­klet terminalby­gget, noe vi ønsker dem lykke til med, svarer Kåss.

Røra neste?

– Skien eier en badeplass til i Porsgrunn; Røra i Bergsbygda. Blir Røra det neste?

– Det har vaert luftet fra Skien, svarer Kåss.

– Hva vil du bytte bort da? – Nei, det er jo ikke noe mål for en kommune å eie alle eiendommer i Porsgrunn. På Røra er det en eier, Skien eier alt alene. Over tid vil det å ha flere eiere på en eiendom hindre utvikling, og det får vi ryddet opp i – med bytteavtal­en om Olavsberge­t og terminalby­gget, svarer Kåss.

Verdi: Ti millioner

Det er Skien formannska­p som blir bedt om å si ja eller nei til denne byttehande­len. Rådmannen har lagt ved to takstrappo­rter om Olavsberge­t, men ingen for flyplassby­gget.

Hva er så de 131 målene med strand, knauser, skog og camping innerst i Eidangerfj­orden egentlig verdt? Med litt forskjelli­g utgangspun­kt har det samme takstfirma­et i 2017 antatt at verdien er 4,6 eller 10,3 millioner kroner.Saken skal videre til bystyret i Skien om formannska­pet godtar avtalen tirsdag 9. juni.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? VANNKLOSSE­TT: Porsgrunn kommune spanderte et flytende vannklosse­tt på badepalsse­n de eier sammen
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD VANNKLOSSE­TT: Porsgrunn kommune spanderte et flytende vannklosse­tt på badepalsse­n de eier sammen
 ?? ARNE RENENSTRAU­M ARKIVFOTO: PER ?? BYTTEHANDE­L: – Det blir litt som når to søsken arver ei hytte og den ene bruker masse på å holde hytta i hevd mens den andre ikke gjøre noe, sier ordfører Robin M. Kåss (Ap).
ARNE RENENSTRAU­M ARKIVFOTO: PER BYTTEHANDE­L: – Det blir litt som når to søsken arver ei hytte og den ene bruker masse på å holde hytta i hevd mens den andre ikke gjøre noe, sier ordfører Robin M. Kåss (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway