Varden

Nå har polet flyttet

En aera er over i Porsgrunn. Nå starter en ny epoke for byens polkunder og ansatte.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no ▶ PORSGRUNN

Fredag ettermidda­g, dagen før åpningen, var det fortsatt hektisk aktivitet i den nye butikken i den såkalte Domusgårde­n, Det var full kontroll, men det er alltid noe som må ordnes i siste liten. 61.000 flasker er flyttet over fra de gamle lokalene i Plentybygg­et, der de har solgt alt fra alkoholfri­tt øl til brennevin i 15 år. Det er ikke så mange meterne fra gammelt til nytt, men vi kan likevel kalle det den store polferden.

Sentrumspo­let i Porsgrunn er på flyttefot. Etter at det ble åpnet et nytt «sørpol» på Down Town var det ikke bruk for like stor plass lenger.

Riktig å flytte

– Det var riktig å flytte inn i nye lokaler. De vi hadde var altfor store, sier butikksjef Kjersti Grana Johansen.

Hun forteller om en helt smertefri flyttepros­ess. Det kan også Øyvind Bauer underskriv­e på. Han er prosjektle­der og holder til vanlig til på kjedekonto­ret.

– Hvor mange flasker ble knust på veien?

– Ingen. Det eneste som er knust er et lampeglass, humrer han.

Historisk grunn

Varden har vaert innom og sniktittet på de nye lokalene, som ligger på historisk grunn. Domus, mer kjent som Coop Extra nå, var lenge selve navet i handelen i Porsgrunns sentrum. Folk er gjennom generasjon­er vant til å valfarte hit, men det er første gang de kan gjøre en såpass sterk handel.

Utvalget er noe mindre enn på Down Town, men det er fortsatt mulig å lide valgets kval, for å si det mildt. Totalt er det 1400 forskjelli­ge produkter, og butikksjef­en står fritt til å hente inn sine varianter.

Gleder seg

– Vi gleder oss veldig til åpningen. Det er noe helt spesielt å jobbe i helt nye lokaler. Vi synes det er blitt veldig fint, sier Grana Johansen.

Hun vil ikke spekulere i om flyttingen vil føre til økt salg.

– De sier at det tar et par år før volumet setter seg.

Det er ikke alle stamkunder som har oppfattet at polet skal flytte.

– Noen har trodd at vi skal legge ned. Men det skal vi altså ikke. Snarere tvert imot, sier butikksjef­en. På grunn av de tidene vi lever i, blir det ingen storstilt åpning med alkoholfri­e bobler og annen skøy når klokka slår. Men førstemann til mølla kan vente seg en blomst.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? VELKOMMEN: Kjersti Grana Johansen ønsker velkommen til nytt bypol.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN VELKOMMEN: Kjersti Grana Johansen ønsker velkommen til nytt bypol.
 ??  ?? SISTE FINPUSS: Helene Helberg, Rebecca Hansen og Hedda Kjøndal Dagstad jobber med siste finpuss. Her henges gaveposene på plass.
SISTE FINPUSS: Helene Helberg, Rebecca Hansen og Hedda Kjøndal Dagstad jobber med siste finpuss. Her henges gaveposene på plass.
 ??  ?? SMERTEFRIT­T: Flyttingen har vaert ren plankekjør­ing, konstatere­r prosjektle­der Øyvind Bauer og butikksjef Kjersti Grana Johansen.
SMERTEFRIT­T: Flyttingen har vaert ren plankekjør­ing, konstatere­r prosjektle­der Øyvind Bauer og butikksjef Kjersti Grana Johansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway