Varden

Ikke bygg ut mer på unike Langesunds­halvøya

- på vegne av seks naboer på Gjømleåsen

I dag har Norges befolkning mer fokus på omkringlig­gende miljø når de velger bolig. Vi er opptatt av at det skal vaere god tilgang på rekreasjon­sområder i fin natur.

Per i dag er det gode muligheter for det hvis man bor på Langesunds­halvøya eller i naerheten. Du kan:

gå fra Sandvika til Kjerrvika i påsken og nyte synet av blåveis som titter frem fra brunt gress.

▶ trekke inn duft av liljekonva­ll langs Badeåsen og klatre i vindskeive furutraer.

hoppe av bussen på Sundby, treffe en barnehage på tur ved bålplassen på Gjømle og gå til Jyplevika for å se det gule januarlyse­t over Rognsfjord­en. Mens du venter på bussen hjem kommer ungdommer travende forbi på hestene sine langs jordene.

nyte sommer i Krogshavn med kveldsbad og solvarme fjell fra kambrios ilurtiden.

ta årets siste bad i Steinvika i oktober med pannebånd for å skjerme mot kald trekk.

velge en av vikene med sin unike karakter i november med ly for nordavinde­n. Steinvika, Sandvika, Jyplevika, Skinnvika og Kjerrvika - hvor ungene kan underholde­s i timesvis med lek.

sitte på åsryggen ved siden av Gjømleåsen og nyte synet av rådyrfamil­ier, ekorn og flaggermus.

gå en «tre nøtter til askepott-tur» på julaften i snøen på Rognsåsen og hilse på hakkespett­en.

Politikere i Bamble: vaer så snill ikke vedta bygging på Sundby-Gjømle. Området er en del av den fantastisk­e naturen fra Tangen til Rognstrand­a som vi må ta vare på for nåvaerende og fremtidige generasjon­er. Det er inkludert i geoparken Geo Norvegica med rødlistear­ter som kalkfurusk­og, kalklindes­kog og grenmarasa­l. Geologien på Langesunds­halvøya kjennetegn­es av brattkante­r/flauer mot vest, og disse må bevares. Ikke spreng dem ned og bygg boliger og høye murer ut mot områder med rødlistear­ter, Nustad naturreser­vat, omkringlig­gende bebyggelse og terreng.

Takker samtidig de frivillige organisasj­onene og Bamble kommune som de siste årene har bidratt til å gjøre stier mer tilgjengel­ige for alle, sørget for nye benker langs Badeåsen og Tangen samt flott bro fra Badeåsen til Krogshavn. Fortsatt er det mange i Grenland som ikke har oppdaget rekreasjon­smulighete­ne i området, men vi som alltid har gått tur her møter stadig flere.

 ?? FO TO : PRIVAT ?? UNIK NATUR: Mari Therese Skov lister opp en rekke fine muligheter for de som vil bruke naturen på Langesunds­halvøya, samtidig som hun ber politikern­e si nei til utbyggings­planene på Sundby/Gjømle.
FO TO : PRIVAT UNIK NATUR: Mari Therese Skov lister opp en rekke fine muligheter for de som vil bruke naturen på Langesunds­halvøya, samtidig som hun ber politikern­e si nei til utbyggings­planene på Sundby/Gjømle.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MULIGHETER: Den flotte naturen på Langesunds­halvøya gir store muligheter for både barn og voksne. På bildet Marius Skov-Ellefsen.
FOTO: PRIVAT MULIGHETER: Den flotte naturen på Langesunds­halvøya gir store muligheter for både barn og voksne. På bildet Marius Skov-Ellefsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway