Varden

Offensiv tross tørke

På de siste 902 dagene har Nora Mørk bare fått med seg tre kamper for Norge. Viruspande­mien vippet OL ut av kurs mens hjemme-EM lever farlig.

-

seg gjennom midt på dagen.

Blir det slik også for Mørk? Et realt løft etter mye trøbbel.

Fredag var det nøyaktig ett år siden hun var i aksjon for Norge sist. Og siden VM-finalen 17. desember 2017, har Mørk bare vaert på banen tre ganger for landslaget. Det skjedde i løpet av en uke på forsommere­n i fjor.

– Det går ikke en dag uten at jeg tenker på å spille for landslaget igjen, sier Mørk til NTB.

– Landslaget betyr veldig mye for meg. Det har vaert den største motivasjon­en for å komme tilbake de siste årene. Når jeg har vaert skadd har de gitt meg så mye hjelp at man ønsker å gi noe tilbake.

Ekstrasjan­se

Mørk mistet hele sin første sesong i Bucuresti, men hun kan likevel få med seg Champions League-sluttspill­et i starten av september.

Det skjer om det blir åpnet for kvartfinal­er i dagene før semifinale­r og finaler.

I så fall venter et delikat møte med klubben (Györ) hun forlot for 11 måneder siden. Bucuresti er avhengig av at det avvikles kvartfinal­er. Droppes disse, vil ikke klubben få delta i sluttspill­et.

Kommunikas­jonssjefen i Det Europeisk håndballfo­rbundet, Thomas Schöneich, meldte til NTB fredag at «planen om kvartfinal­er torsdag 3. september og finalespil­l 5. og 6. står ved lag».

Mørk har tre mesterliga­titler, den siste kom i fjor uten at hun var på banen i sluttspill­et. Hun synes ikke noe om at Champions

League skal fortsette i en ny sesong.

– Jeg synes sesongen bare burde vaert kuttet. OL er utsatt, folk bytter lag. Skal du liksom spille kvartfinal­e for et annet lag? Jeg synes det blir tullete.

Tilbake

Mørk er en mester i å reise seg etter motgang. Hennes skadeliste er svaert lang. De tre siste årene har hun vaert gjennom dette:

Februar 2018: Skader seg alvorlig i et kne og får signaler om at det tar minst et halvt år før hun er tilbake i spill.

September 2018: Må gjennom et nytt inngrep i kneet og går glipp av EM og resten av sesongen.

August 2019: Ny alvorlig kneskade i en kamp Bucuresti setter henne utenfor i lang tid, tilbake håndballsp­ill etter ni måneder. VM i Japan går også uten henne i desember.

Usikkert

Så slo koronapand­emien til tidligere i vinter. Det førte til at OL ble utsatt et år.

Hjemme-EM i desember er det fortsatt ikke sikkert vil bli arrangert. Og lite tyder på at mesterskap­et går med fulle tribuner.

– Nå har vi faktisk fått indikasjon­er på sannsynlig­heten for EM-spill er stor, og at vi skal forberede oss på det. Så jeg tror og håper at det skjer, sier Mørk.

– Jeg regner også med at det blir OL. Det viktigste er å forberede oss som at man skal spille.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? I GANG: Nora Mørk (til venstre) og Stine Skogrand i kamp med et fotballspi­ll fredag.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX I GANG: Nora Mørk (til venstre) og Stine Skogrand i kamp med et fotballspi­ll fredag.
 ??  ?? FRIDAG: Katrine Lunde (til venstre) og landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n får en ekstra fridag i EM.
FRIDAG: Katrine Lunde (til venstre) og landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n får en ekstra fridag i EM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway