Varden

Syv kilometer moro

Gjerpens friidretts­gruppe inviterte til nøye tilpasset løp, og interessen og gleden holdt omtrent elitenivå.

- Bjorn.borge@varden.no

Etter syv kilometer på grus og i terreng, bidro 49 deltakere (av 50 mulige) med takknemlig­het og glede over initiative­t fra en aktiv løpegjeng i en tradisjons­rik friidretts­klubb.

Det hadde forresten vaert 50 på start, hadde ikke det siste forfallet kommet så sent at det ikke ble tid til å åpne for én til.

– Mange flere

– Vi vet det var flere interesser­te i blant annet Skagerrak, Herkules og Grenland Ski. Her kunne det vaert mange flere, forteller initiativt­aker og løpssjef Otto Gullesen, som fikk mye skryt og takk for at det ble gjort mulig å konkurrere under de spesielle forutsetni­ngene.

Løperne startet med et halvt minutts avstand, og de beste ble sendt ut først.

– Fordi vi ville unngå kø når løperne kom til en sti etter halvannen kilometer, forteller Gullesen om det som ble et åpent klubbmeste­rskap.

Gjerpen fylte selv 35 plasser da invitasjon­en ble lagt ut internt. Resten fylte seg selv, etter at det ble åpnet for deltakere fra andre klubber.

God seeding

Seedingen på start var åpenbart en fulltreffe­r, siden Ole Heldal Larsen og Turi Malme både startet først og var raskest i herre- og dameklasse­n.

Gullesen følte at det hele var en seier for aktiv idrett, etter en tid med venting på bedre tider. Han syntes også at arrangemen­tet gikk smertefrit­t.

–Vanligvis er det litt stress å stå som arrangør, men her hadde vi en gruppe deltakere som fulgte gjeldende reglement helt perfekt. Og siden vi valgte å benytte oss av den appen som brukes til tidtaking i Svanstul Fjelløp, slapp vi unna med en femhundrel­app i utgifter, og ikke tusenvis av kroner til den delen.

Håper på 200

Apropos Svanstul Fjelløp, terminfest­et til august, har Gjerpen et håp om at det kan la seg gjennomfør­e.

– Staten har signaliser­t at antall deltakere kan bli løftet til 200. Da vil vi vaere godt innenfor, siden det vanligvis har deltatt rundt 160, sier Gullesen, og legger til at Gjerpen også har tanker om et banestevne (på Herkules) og et asfaltløp i månedene som kommer.

– Selvsagt med alle mulige forbehold. Men det var fint å se hvor godt det fungerte denne gang.

 ?? ALLE FOTO: BJØRN BORGE ?? RASKEST: Ole Heldal Larsen var seedet som første startende, og innfridde i Gjerpens løp.
ALLE FOTO: BJØRN BORGE RASKEST: Ole Heldal Larsen var seedet som første startende, og innfridde i Gjerpens løp.
 ??  ?? SMIL: Daniel Wathne Warholm la i vei med et smil.
SMIL: Daniel Wathne Warholm la i vei med et smil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway