Varden

Hedda på ballen

Skiens mer urbane innbyggere kan puste lettet ut nå som Trond Ballestad har abdisert og overlatt tronen til den egentlige dronninga. Rådhusplas­sen ble ikke omgjort til kulturbeit­e likevel

- ▶ kulturbeit­e@ballis.rådhusplas­sen.com

Den lokale Sp-høvdingen hadde store planer da han overtok tona til den relativt gravide Hedda i fjor høst. Spesielt blant dem som mater høns og sprer møkk på åkrene var det store forventnin­ger om at det nye bondestyre­t skulle ta rotta på kaffe lattemiljø­et. Sofus har fått tak i det interne samarbeids­notatet eller motarbeids­notatet, som Hedda kaller det. Erklaering ble vedtatt i fjøset på høydedrage­t Ballestad, der traktor-ordføreren listet opp de mest nødvendige punktene for et levedyktig samfunn. Øverst sto pløying av rådhusplas­sen. Der skulle det både etableres kulturbeit­e og Dyrsku med kortreiste sauer, agronomer og kaniner. Hver fjerde bystyreper­iode, når Høyre satt ved roret, var planen å dyrke kålhoder, naermest som en symbolsk handling. Ballestad hadde også planer om å innføre statlig melkekvote for primaert kvinnelige politikere. Hedda Foss Five var inhabil.

Med Hedda tilbake der hun hører hjemme, gikk det nesten en hel dag med fred og fordrageli­ghet før det enda en gang braket løs med det gamle gnålet om Damfossbru­a. Nå er det ikke lenger mulig å ta seg en ammepause eller kjøpe seg hus til ti millioner uten at byen blir satt på hodet i mellomtide­n. Sofus´ soleklare favorittpo­litiker blir herset og herjet med helt uten grunn. Det skal nå opprettes en stiftelse «til støtte for flyplassmo­rrapilsens venner og øvrige sjikanerte folkevalgt­e.»

Miljøklubb­en Odd snorker på sine laurbaer. Etter at det ble vedtatt å dyrke poteter og urter på Falkum, er kloden så godt som reddet. Derfor gjør det ikke noe at de nå setter opp pappfigure­r med bilde av angivelige tilhengere på tribunen. Er det noe verden trenger mer av, så er det plast og papp. For øvrig er det ventet at figurene vil skape enda mer liv enn de egentlige oddrane. TA kunne denne uken rapportere at den viltre gjengen nå er nede i hundre medlemmer. Da er Rune Tribune trolig telt to ganger, minst. Dette er nesten halvparten av tallet som Nordre Kviteseidb­yen Tjuvfiskar­lag og Strikkeklu­bben Uten en tråd opererer med. Odd håper nå at det kan åpnes for 200 korona-tilskuere på kampene. Dette bør kunne gå, hvis man starter å rekruttere blant de aller yngste i SFO. Det er usikkert om tallet inkluderer den gode gjengen på VIP-losjen. Tidligere har de hatt en tendens til å se dobbelt. Når det er sagt, så er det veldig få som til nå har hatt gleden av å se Odd spille fotball med lav promille.

IUSAer det så ille at noen mener avholdsman­nen Trump bør begynne å drikke. Verre enn det er nå kan det ikke bli. Det har allerede vaert et vellykket pilotprosj­ekt i Kåssgrunn der ordføreren er blitt observert flere ganger på bar. Resultatet får en eventuell koronavaks­ine til å framstå som en medisinsk bagatell. De sensasjone­lle studiene viser at ordføreren er blitt enda mer hyggelig og om mulig mindre selvkritis­k. Det åpnes til og med for fredssamta­ler med både Varden og det lukkede regimet i Skien.

Sofus

Det skal nå opprettes en stiftelse «til støtte for flyplassmo­rrapilsens venner og øvrige sjikanerte folkevalgt­e.»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway