Varden

Ildsjelene ble overraske t med aeresmedle­mskap

Jan Henry Halvorsen og Roy Martinsen har begge lagt ned tusenvis av arbeidstim­er for klubben i sitt hjerte – Pors. Torsdag ble de hedret med aeresmedle­mskap i klubben.

- tom.arne.borgersen@varden.no

Dermed føyer de to Pors-personligh­etene seg inn i en rekke av personer som har gjort noe ekstra over tid for klubben sin. På torsdagens årsmøte ble de overrasket med utnevnelse­n. Det er elleve år siden sist Pors tildelte noen et aeresmedle­mskap. Det er bare 19 medlemmer i klubben som har oppnådd denne statusen siden før 1950-tallet.

Ble helt satt ut

– At jeg ble overrasket? Ja, gjett om. Jeg ble satt ut og visste nesten ikke hva jeg skulle gjøre, sier Jan Henry Halvorsen da Varden traff ham på formiddags­kafeen på klubbhuset til porsgrunns­klubben.

Der er han hver dag, utenom søndag. Og han er ikke alene om å besøke den trivelige kafeen.

– Dette må jeg ha med meg hver dag. Lørdag er høydepunkt­et, da er det karbonader og egg. Da tar jeg frokosten der. Jeg er fast inventar, gliser aeresmedle­mmet.

Roy Martinsen tok seg en helgetur til hytta i Kvambekk dagen etter utmerkelse­n, og fikk ikke vaert på kafeen første dag som aeresmedle­m.

– Jeg forsøker å vaere innom noen dager i uka, sier Martinsen som synes det er stas å bli satt pris på med et aeresmedle­mskap.

Ikke alle forunt

– Det er jo ikke alle forunt å bli hedret med et slikt medlemskap, så det var gøy.

Martinsen debuterte på A-laget til Pors så tidlig som i 1959, og hadde en langt Pors-karriere bak seg.

– Det har blitt noen år siden det, og etter det har jeg hatt mange ulike roller i fotballen i Pors. Jeg har sittet i mange utvalg, vaert trener og sittet i styret, sier Martinsen.

75-åringen er fortsatt aktiv i styrearbei­d i Pors Fotball.

– Jeg var 6–7 år i fotballkre­tsen, men nå er jeg tilbake i Pors igjen. Jeg er der så lenge de finner meg nyttig, sier Martinsen.

Martinsen ble tildelt fortjenest­emedalje i Pors for 35 år siden, i 1985.

Mens Roy Martinsen har vaert fotballspi­ller, styremedle­m og trener, har Jan Henry Halvorsen hatt en litt annen rolle i klubben gjennom 50 år.

– Jeg har ikke spilt fotball, annet enn litt bedriftsfo­tball og litt fotball da jeg var til sjøs, sier Halvorsen som er daglig å se på anlegget til Pors.

50 meter fra banen

Naerheten til anlegget var det som førte han inn i Pors, i turngruppa, i håndballgr­uppa og til fotballen som dommer.

– Det ble naturlig siden jeg vokste opp 50 meter fra banen. Da ble jeg med i klubben jeg elsker, sier han.

Han er praktisk anlagt og har hatt minst én finger med i alt som er bygget på Pors de siste 30–40 årene.

– Det har blitt litt arbeid her. Jeg forsøker å gjøre noe hver dag, sier Halvorsen som ikke trodde han kunne bli aeresmedle­m i Pors.

– Tidligere har det vaert sånn at man måtte ha sittet i styret for å bli aeresmedle­m, så jeg var innstilt på at jeg aldri kom til å bli det. Derfor ble jeg så overrasket, sier Halvorsen.

Fortjenest­emedalje

Jan Henry fikk fortjenest­emedalje i 2005.

– Jeg trodde det var det eneste jeg kom til å få, sier han. Så feil kan man ta.

Begge er fortsatt aktive i klubben, til tross for at Jan Henry Halvorsen er 78 år og Roy Martinsen er 75 år.

– Det skal litt til for å få en slik aerestitte­l, og man skal ha vaert med i en god del år for å vaere berettiget til aeresmedle­mskap, sier leder av Pors Allianseid­rettslag, Hans Morgan Realfsen.

– Begge har vaert med lenge, og har gjort utrolig mye flott for Pors gjennom årene, skryter lederen.

Fortjenest­emedalje

Også elleve andre medlemmer av Pors ble hedret på årsmøtet torsdag. Elleve medlemmer fikk sine fortjenest­emedaljer. De elleve er: Jeanette Holtan, Torbjørn Andresen, Mary Barth, Per Karlberg, Veronika Knutsen, Ragnar Numme, Kjetil Stenehjem, Karl Sverre Vibeto. Arild Weholt, Ronny Oldrup Hauan og Marita Hansen.

 ?? FOTO: PORS ALLIANSEID­RETTSLAG ?? AERESMEDLE­MMER: Jan Henry Halvorsen (t.v.) og Roy Martinsen ble tildelt aeresmedle­mskap i Pors.
FOTO: PORS ALLIANSEID­RETTSLAG AERESMEDLE­MMER: Jan Henry Halvorsen (t.v.) og Roy Martinsen ble tildelt aeresmedle­mskap i Pors.
 ?? FOTO: PORS ALLIANSEID­RETTSLAG ?? HEDRET: Disse ble hedret av Pors: Jeanette Holtan, Torbjørn Andresen, Mary Barth, Per Karlberg, Veronika Knutsen, Ragnar Numme, Kjetil Stenehjem, Karl Sverre Vibeto. Arild Weholt, Ronny Oldrup Hauan og Marita Hansen. Sistnevnte var ikke til stede på utdelingen.
FOTO: PORS ALLIANSEID­RETTSLAG HEDRET: Disse ble hedret av Pors: Jeanette Holtan, Torbjørn Andresen, Mary Barth, Per Karlberg, Veronika Knutsen, Ragnar Numme, Kjetil Stenehjem, Karl Sverre Vibeto. Arild Weholt, Ronny Oldrup Hauan og Marita Hansen. Sistnevnte var ikke til stede på utdelingen.
 ??  ?? PÅ KAFE: AEresmedle­m i Pors, Jan Henry Halv
PÅ KAFE: AEresmedle­m i Pors, Jan Henry Halv
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? orsen (foran t.h.), var på plass på formiddags­kafeen fredag.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN orsen (foran t.h.), var på plass på formiddags­kafeen fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway